UFC

Tony Ferguson neće se boriti na UFC 254

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
UFC je odustao od nastupa Tonyja Fergusona na UFC 254 priredbi, koja se održava idućeg mjeseca

Iako se tjednima špekuliralo kako bi Tony Ferguson trebao nastupiti na UFC 254 priredbi, koju će 24. listopada predvoditi Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje, popularnog "El Cucuya" ipak nećemo tog dana vidjeti na Fight Islandu. Nažalost, sve što je vodilo prema ovakvoj odluci UFC-a krenulo je još prije par dana, kad se promocija nije uspjela dogovoriti s njegovim potencijalnim protivnikom, Dustinom Poirierom. Najavljeno je tada kako se već radi na novom protivniku za Fergusona, spominjalo se ime Michaela Chandlera, no sad je potvrđeno kako Ferguson ipak neće putovati u Abu Dhabi.

"Oni su jednostavno utihnuli prema nama. Nismo bili u stanju dogovoriti nikakvu borbu", pokušao je White objasniti Aaronu Bronsteteru s TSN-a što se zapravo dogodilo i zašto je došlo do ovakve odluke.

Može se pretpostaviti kako je Ferguson bio zainteresiran samo za borbu protiv Poiriera, budući da je i sam zatražio od UFC-a da njegovom potencijalnom protivniku isplate honorar koji je tražio za tu borbu, a koji mu oni nisu bili spremni osigurati. Posljednjih dana pojavila se informacija da mu je ponuđen Michael Chandler, ali čini se da je Tony tu borbu odbio. U međuvremenu je Chandler i službeno potpisao ugovor s UFC-om te postao rezerva borbe za titulu prvaka, čime je preskočio Fergusona i Poiriera. White ima objašnjenje zašto je do toga došlo.

"Kad te ja zovem da se boriš, onda je tvoje da to i napraviš. Ako ne želiš, nema problema. Ja neću nikoga tjerati na borbu. Ne želiš li, idemo dalje, dogovorit ćemo neke druge borbe", još je dodao White.

Kako je UFC trenutno u procesu štednje, prije svega jer su već pola godine bez prihoda kakav bi imali od ulaznica, ovakve situacije sve su češće. Poirier je već nakon srpanjske borbe protiv Dana Hookera najavio kako će odmarati do iduće godine te kako ga jedino financijski izdašna ponuda može odgovoriti od izvršavanja tog plana. Svojom odlukom da odbije borbu uz ponudu kakvu je dobio je pokazao da se namjerava toga i pridržavati.

Velika je to zapravo šteta, budući da bi borba Fergusona i Poiriera bila fantastičan dodatak sjajnom programu koji se sprema na Yas otoku.

Linker
05. svibanj 2024 09:28