UFC

Tony Ferguson planira upisati ekonomski fakultet na Harvardu: ‘Vraćam se u školu‘

Tony Ferguson

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nakon toga namjerava upisati i tjelesni odgoj

Ovog vikenda smo se svi uvjerili da više nikad nećemo gledati ‘onog starog‘ Tonyja Fergusona koji je u jednom trenutku bio u nizu od dvanaest pobjeda. U subotu ga je giljotinom porazio Nate Diaz na svom posljednjem nastupu za UFC, a taj ‘submission‘ je došao u četvrtoj rundi borbe.

Nanio je tako Diaz Fergusonu peti uzastopni poraz, a povratak u velter se pokazao kao dosta loša ideja jer je izgledao puno lošije nego u prvoj rundi protiv Chandlera ranije ove godine. Osim od Diaza, Ferguson je poražen od Justina Gaethjea, Charlesa Oliveire, Beneila Dariusha te Michaela Chandlera.

Izgleda da je i sam Ferguson prihvatio činjenicu da više nije ni sjena borca kakav je bio ranije, te je izjavio kako se namjerava okrenuti i drugim stvarima u životu, a jedna od njih je i obrazovanje. Naime, Ferguson namjerava upisati ekonomski fakultet na Harvardu.

‘‘Već se vraćam u školu studirati ekonomiju na Harvardu, za nekih mjesec dana. Za nekoliko tjedana, zapravo. Održao sam i održavam svoju riječ. Ljudi mi govore da se vraćam u školu, ali da, vraćam se i idem po diplomu‘‘, rekao je Ferguson.

‘‘Moji prijatelji Lloyd i Vitor Belfort mi pomažu oko toga, a nakon ovog idem studirati tjelesni odgoj‘‘, zaključio je.

Iako se okreće obrazovanju, izgleda da još ne namjerava ići u borilačku mirovinu jer je rekao da se uskoro vraća, a prema njegovim riječima, namjerava u isto vrijeme voditi borilački karijeru i obrazovati se.

Linker
20. travanj 2024 07:11