UFC

Topuria dobiva pohvale sa svih strana: ‘Predstavlja problem svima, mogao bi biti prvak dugo vremena‘

Ilia Topuria

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
Ističe se da je Topuria poprilično svestran u svojim vještinama

Aljamain Sterling vidi da Ilia Topuria predstavlja probleme svima u diviziji – uključujući i njemu. Topuria (15-0, 7-0 UFC) je prošlog vikenda na UFC-u 298 nokautirao Alexandera Volkanovskog i osvojio naslov u perolakoj kategoriji.

"El Matador" je prvenstveno koristio svoj boks u impresivnom UFC nizu, ali prvih sedam profesionalnih pobjeda upisao je prisiljavanjem na predaju te se ističe da je poprilično svestran u svojim vještinama.

"Mislim da bi Topuria mogao biti prvak duže vrijeme ako to stvarno želi", rekao je Sterling na svom YouTube kanalu.

Sterling (23-4, 15-4 UFC), bivši prvak u bantam kategoriji, traži novi uzlet u karijeri u perolakoj kategoriji kada se susretne s Calvinom Kattarom na UFC-u 300 13. travnja. S Topurijom koji je odbacio trenutne višegodišnje "top contendere", "Funkmaster" bi mogao predstavljati svježu krv za prvaka ako pobijedi, ali zna da to neće biti lako.

“To je težak meč za bilo koga – čak i za mene, kad bih imao priliku boriti se s njim. Recimo da završim Calvina Kattara, napravim pravi dar-mar.. Žele nešto novo, nešto svježe. Uzmimo borbu na UFC Mexico, Brian Ortega i Yair Rodriguez su tamo. To nije toliko zanimljivo, mogao bih upasti preko reda", zaključio je bivši vladar bantam kategorije.

Linker
16. svibanj 2024 09:54