UFC

Tragična priča Todorovićevog protivnika: 2017. mu je umro sin, a ljetos su mu ubili dva brata

Dequan Townsend
 screenshot
Prije samo mjesec dana, UFC protivnik Duška Todorovića, Dequan Townsend, izgubio je dva brata

Tragična životna priča je iza Dequana Townsenda, borca protiv kojeg će ovog vikenda u UFC-u debitirati srpski borac srednje kategorije, Duško Todorović. 34-godišnji Amerikanac u borbu će ući zadržati svoj posao u UFC-u, ali i nastupiti u ime svoja dva ovog ljeta tragično stradala brata. Za njih će se boriti od sada nadalje, a još od 2017. godine u svaku borbu ulazi uz sjećanje na svog sina, koji je preminuo od raka.

Naime, Townsendova dva brata, odnosno polubrata, smrtno su stradala početkom kolovoza, kad je paljbu na njih ispalio kasnije uhićeni 31-godišnjak. Jedan je smrtno stradao na mjestu, dok je drugi u kritičnom stanju prevezen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo. Razlog tog napada niti danas nije poznat, a jedan od braće se u tom trenutku u Lansingu, gradu gdje Townsend živi i trenira, nalazio tek sat vremena. Drugi brat je također došao u posjetu, budući da je živio u Atlanti, gdje je radio na plesnoj karijeri.

"Teško je priječi preko svega toga kad jednostavno ne znaš zašto. Moja braća su bili nedužni, oni niti ne žive ovdje. Jedan je došao ostaviti klince, a drugi je došao pomoći našoj sestri pri selidbi. Nikad neću shvatiti što se dogodilo. Čovjek koji ih je upucao šuti i spreman je otići u zatvor. Čini se da je samo odlučio slučajnim izborom nekoga odabrati i ubiti, dvije osobe slučajnim izborom. Nevjerojatno", rekao je Townsend u razgovoru za MMA Junkie.

On je ipak pristao odraditi ovu borbu i to nakon što je zbog spomenute tragedije otkazan njegov nastup ugovoren za 12. rujna.

"Dva tjedna prolazio sam kroz pravi pakao. Došao sam do trenutka gdje nisam znao želim li se uopće boriti. Onda sam pomislio o tome što bi moja braća htjela. Mi smo se međusobno podržavali u svemu što radimo. Iskreno, nisam još u potpunosti prešao preko toga što se dogodilo. Samo sam privremeno stavio sa strane. Rekao sam si da se moram boriti, a tugovat ću kasnije", objasnio je.

Dequan je dobio priliku kakva se rijetko kome ukaže. Iako je poražen u sva tri dosadašnje UFC nastupa, nije dobio otkaz. No, svjestan je kako više nema pravo na kiks.

"Ovdje sam stavljen pred zid. Moram to odraditi. Povukao sam sve potrebne korake. Pitao sam se zašto sam u prvim borbama imao toliko problema i neke stvari sam shvatio. Ovo mi je zapravo prva borba u kojoj se borim za sebe. Ovog puta neću razmišljati o tome tko me gleda, koga svojom borbom trebam usrećiti i za koga se zapravo borim. Borim se samo za sebe, odlazim u kavez zabaviti se i ostaviti tamo sve što imam", najavio je borbu.

No, protiv sebe će imati isto tako motiviranog i neporaženog borca koji već dugo čeka svoj UFC debi te se namjerava predstaviti na pravi način.

Townsend je inače dugo čekao priliku u UFC-u, odradivši čak 29 borbi prije nego je zakoračio u Octagon. Njegov trenutni profesionalni omjer je 21 pobjeda i 11 poraza.

Linker
20. travanj 2024 07:15