UFC

Treći meč Brandona Morena i Deivesona Figueireda prebačen na drugi datum, neće se održati u prosincu

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Meksikanac i Brazilac okončanje trilogije neće ipak odraditi na UFC 269 priredbi krajem ove godine

Meksikanac Brandon Moreno, prvak UFC-ove muha kategorije još neko vrijeme pričekat će na prvu obranu pojasa. Naime, meč između njega i izazivača Deivesona Figueireda neće se održati 11. prosinca na UFC 269 priredbi. Njihova borba prebačena je za iduću godinu, točnije za UFC 270 event koji će se održati 22. siječnja.

Do pomaka je došlo nakon objave vijesti kako će se Jorge Masvidal i Leon Edwards obračunati na UFC 269 priredbi. Event zakazan za 11. prosinca ove godine obiluje velikim borbama s poznatim borcima u glavnim ulogama. Amanda Nunes i Julianna Pena borit će se za pojas prvakinje u bantam kategoriji, a najavljen je i meč između Charlesa Oliveire i Dustina Poirirera za titulu prvaka u lakoj kategoriji.

Dodamo li na sve to borbe kao što su ona između Dominicka Cruza i Pedra Munhoza te meč između Codyja Garbrandta i Kai Kara-Francea, donekle je jasno zašto su čelnici UFC-a odlučili jednu borbu za pojas prebaciti na drugi event. Izuzevo gore spomenutih imena, na UFC 269 eventu imat ćemo prilike gledati i Seana O'Malleyja (vs. Raulian Paiva) te još niz odličnih boraca kao što su Santiago Ponzinnibio, Geoff Neal i mnogi drugi.

Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo dobili su nešto više vremena za pripremu, a nema sumnje kako će Brazilac biti motiviraniji nego ikada. Naime, nakon remija u prvoj borbi iz prosinca 2020. godine, Moreno je totalno izdominirao Figueireda u lipnju te je slavio gušenjem u trećoj rundi borbe. Figueiredo želi vratiti pojas u svoje vlasništvo, no puno toga pita se i Meksikanca koji konstantno napreduje iz borbe u borbu. Inače, UFC 270 priredbu predvodit će borba između Francisa Ngannoua i Ciryla Ganea za ujedinjenje pojasa u teškoj kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 07:09