UFC

Trener Khamzata Chimaeva raščistio što se dogodilo prilikom skidanja kilograma: ‘Bilo mu je loše‘

Khamzat Chimaev

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Chimaev je ispričao nešto potpuno drugo

U petak je UFC-ova zvijezda u usponu, Khamzat Chimaev, debelo pao vagu prilikom čega se samo smijao i djelovao je vrlo opušteno. Bio je to jedan od glavnih razloga zašto su ljudi (s pravom) pomislili da se radi o planskom potezu UFC-a jer ih se zbog uparivanja Chimaeva i Diaza vrlo žestoko kritiziralo.

Priča ide tako da je UFC na isti ‘card‘ stavio borce iz dvije kategorije te međusobno upareni mogu dati mečeve koje publika želi, a to se i dogodilo jer su uparili Diaza s Fergusonom, Chimaeva s Hollandom te Jinglianga s Rodriguezom. Dana White je u svom Instagram obraćanju rekao da nisu slučajno složili takav ‘card‘, te je javnost odmah zaključila da je sve namješteno, uključujući i sukob Hollanda i Chimaeva u ‘backstageu‘.

No, trener Khamzata Chimaeva Andreas Michael sinoć je gostovao u ‘The MMA Hour-u‘ kod Ariela Helwanija gdje je objasnio cijelu situaciju.

‘‘Khamzat se cijelu karijeru bori u velteru, a ovog je puta pao vagu. Nije da uvijek pada, iako je i prije znao imati teška skidanja. Sada ćemo se nekoliko borbi boriti u srednjoj, ali vraćamo se u velter.‘‘

‘‘Krenuli smo jako s kampom, to je također bio problem. Ponuđen nam je Nate Diaz, ali bilo je prerano jer je Khamzat bio pretežak. Trebali smo biti discipliniraniji i paziti bolje na težinu, to je otprilike to‘‘, nastavio je.

‘‘Imao je teške grčeve u mišićima i tresao se. Također je povraćao te kad bi ustao, srušio bi se. Bio sam jako zabrinut za njega. Još otkad je imao COVID ima poteškoća sa skidanjem kilograma. Zato sam nazvao doktora koji je rekao da odmah prestane sa skidanjem. Njegovo zdravlje mi je najvažnije‘‘, zaključio je Michael.

Linker
20. svibanj 2024 04:38