UFC

Troje boraca otpušteno iz UFC-a: Organizaciju napušta teškaš iza kojeg je 18 nastupa u UFC-u

Jessica Rose Clark

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Posljednji UFC-ov event bio je posljednji za troje iskusnih UFC-ovih boraca

Prošlotjedni UFC-ov event ponudio je pregršt zanimljivih mečeva, ali nekima od poraženih boraca ostat će gorak okus tog eventa, jer to im je vjerojatno posljednji UFC-ov event na kojem su nastupili.

Troje boraca otpušteno je iz najjače svjetske MMA organizacije nakon eventa u Charlotteu. Jessica-Rose Clark, Chase Sherman i Ji Yeon Kim više nisu dio UFC-a, a može se reći da se radi o očekivanom potezu UFC-a.

Jessica-Rose Clark u UFC-u je od 2017. godine, a u organizaciji je upisala četiri pobjede i pet poraza. Najzvučnije pobjede upisala je u mečevima protiv Paige VanZant, Bec Rawlings i Joselyne Edwards. Upravo pobjeda protiv Edwards joj je i posljednja u UFC-u, a upisala ju je u desetom mjesecu 2021. godine. Nakon toga uslijedila su tri poraza zaredom, a sva tri došla su ‘‘submissionom‘‘. 35-godišnja Australka jednostavno nije materijal za veće stvari u organizaciji i UFC-ovi čelnici odlučili su ju otpustiti.

33-godišnja Korejka Ji Yeon Kim dobila je otkaz nakon petog uzastopnog poraza, a UFC karijeru okončala je upisavši tri pobjede i sedam poraza. Proteklog vikenda izgubila je od Mandy Bohm, a bila je to jedna uistinu sramotna izvedba Korejke.

Kim je u drugoj rundi kažnjena oduzimanjem boda zbog udarca nakon zvona za kraj runde, a u trećoj rundi nedozvoljenim udarcem koljenom onesposobila je Bohm za nastavak meča. Nakon što Bohm nije mogla nastaviti, pristupilo se tehničkoj odluci sudaca, odnosno bodovanju na temelju do tada viđenog. Bohm je slavila podijeljenom sudačkom odlukom, a Kim se očito oprostila od UFC-a na jedan neslavan način.

Teškaš Chase Sherman također nije iznenađujuće otpušten. Sherman je u UFC došao 2016. godine, a iza sebe je imao devet pobjeda i jedan poraz. Iz UFC-a izlazi sa ‘‘scoreom‘‘ 16-12, što vam govori da je upisao sedam pobjeda i čak 11 poraza u UFC-u. Šest od posljednjih nastupa Sherman je izgubio, a porazio je samo Jareda Vanderuu sredinom prošle godine.

Solidan je nastup pružio Chase Sherman proteklog vikenda protiv Karla Williamsa, ali meč je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca i sreću će morati potražiti negdje drugdje.

Linker
13. travanj 2024 21:31