UFC

Tyson Fury zainteresiran je za meč protiv Ngannoua, Francis uzvratio pomalo suludim prijedlogom

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Najbolji teškaši u boksu i MMA-u, razmijenili su prijedloge za međusobni meč

Čini se kako je Francis Ngannou nedavnim izjavama privukao interes boksačkog svijeta. Naime, UFC-ov prvak teške kategorije, u razgovoru za TMZ otkrio je na kojem će detalju inzistirati prilikom eventualnog potpisivanja novog ugovora s UFC-om. ''Predator'' je naveo kako unutar ugovora mora biti uključena stavka kojom mu se dopušta izlet u boks. Ngannou ima veliku želju okušati se u tom sportu te je dodao kako ne vidi svoj odlazak u mirovinu bez da je boksao.

Kamerunac međutim ne želi boksati s bilo kime. On smatra kako može parirati najboljim teškašima svijeta, a svjestan je i kako bi se jako dobro naplatio takvim mečevima. U spomenutom razgovoru za TMZ, Ngannou je naveo određena imena za koja je zainteresiran.

"Tyson Fury i Deontay Wilder, želim se testirati protiv boksača njihovog nivoa. Znam da to nije isti sport. Ja sam prvak i u vrhu sam svoje divizije, ali prije svega sam netko tko živi od bacanja udaraca. Imam jako dobar način plasiranja bombi koje posjedujem. I siguran sam da tim udarcima, ako ih budem dobro odaslao, mogu svakome naštetiti", poslao je Ngannou poruku najboljim teškašima svijeta, a odgovor je ubrzo pristigao.

Tyson Fury, WBC-ov prvak teške kategorije, nekoć je nagoviještao svoj mogući prelazak u MMA, a nekoliko puta trenirao je zajedno s Darrenom Tillom. Prijedlog Francisa Ngannoua očito ga je zaintrigirao i Fury je putem Twittera uputio svoj prijedlog za ''Predatora''.

''Tko me želi vidjeti kako se borim protiv ove zvijeri (Ngannoua) prema boksačkim pravilima, ali s UFC rukavicama (malim MMA rukavicama)?'', napisao je ''Gypsy King'', pritom označivši Danu Whitea i Francisa Ngannoua u tome ''tvitu''. Odgovor UFC-ova prvaka teške kategorije, nije se dugo čekao.

''Što kažeš na MMA pravila, ali s boksačkim rukavicama? Mogu ti napraviti takvu uslugu.'', napisao je Ngannou.

Prijedlog Francisa Ngannoua uzrokovao je zbunjenost kod fanova, koji ne vide naročitu logiku u tome. Jedan od njegovih pratitelja napisao je Francisu da obriše taj ''tvit'' i prihvati Furyjevu ponudu, jer grappling u boksačkim rukavicama bio bi komedija.

Ipak, treba uzeti u obzir kako Ngannou možda nije ciljao na grappling kad je predložio MMA pravila. Ne treba zaboraviti kako bi mu ostala mogućnost kickova, odnosno udaraca nogom. Netko poprilično neiskusan na tom polju, poput Tysona Furyja, zasigurno bi imao puno problema kad bi se dodao i taj element u njihov meč.

Sam Fury također nije naročito zainteresiran za Francisov prijedlog. ''Gypsy King'' podsjetio je Ngannoua na njegovu vlastitu izjavu kojom je je iskazao interes za prelaskom u boks.

''Ti želiš doći u moj svijet i prozivaš mene i Wildera na boksački meč. Ono što ti mogu garantirati, jeste činjenica da bi bio nokautiran, ali bi i zaradio najviše dosad. Stoga, razmisli.'', odgovor je ''Gypsy Kinga''.

Ono što se UFC-ovim čelnicima neće svidjeti, jeste činjenica kako je Francis Ngannou sada još željniji boksačkih mečeva. Dobio je pažnju po mnogima najboljeg boksačkog teškaša na svijetu i takvu priliku ne želi propustiti.

''Nakon što odradim posao 22. siječnja, borit ću se protiv tebe po kakvim god pravilima želiš. Bilo to u ringu, oktagonu ili telefonskoj govornici.'', dodao je ''Predator''.

Međutim, dvojica sjajnih teškaša, trenutno su daleko od ikakvog ugovaranja meča, no zanimljivo je vidjeti da obojica gaje određeni interes.

Linker
20. travanj 2024 07:15