UFC

U 2024. nas čeka veliki teškaški okršaj: UFC ponovno ugovorio borbu Jailtona Almeide i Curtisa Blaydesa!

Jailton Almeida i Curtis Blaydes

 Profimedia
Eventualnom pobjedom brazilski će teškaš pokucati na vrata samog vrha UFC-ovog ‘heavyweighta‘

Curtis Blaydes i Jailton Almeida trebali su odmjeriti snage u glavnoj borbi večeri Fight Night priredbe koja se početkom studenog održala u São Paulu. Amerikanac se, međutim, ozlijedio, a kao zamjena je uskočio njegov sunarodnjak Derrick Lewis, koji je, na koncu, od "Malhadinha" izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Četiri mjeseca kasnije, međutim, okršaj Blaydesa i Almeide ponovno je ugovoren.

Američki i brazilski teškaš borit će se na UFC 299 priredbi koja je na rasporedu 9. ožujka sljedeće godine, a predvodit će je borba za titulu u bantam diviziji između Seana O‘Malleyja i Marlona Vere. Informaciju je prvi plasirao MMA Fighting, nakon toga i MMA Junkie, pozivajući se na dobro upućeni izvor, a konačna potvrda stigla je od samog UFC-a, koji je na svojoj službenoj stranici meč između Almeide i Blaydesa uvrstio na "fight card" UFC 299 priredbe.

Podsjetimo, "Razor" je posljednji meč odradio krajem travnja, kada ga je u prvoj rundi nokautirao Sergej Pavlovič, što je bio Amerikančev četvrti poraz u karijeri, uz 17 pobjeda. Almeida je, s druge strane, neporažen pod UFC-ovim svjetlima (6-0), u ukupnoj karijeri ima omjer 20-2 i trenutno uživa u nizu od 15 uzastopnih pobjeda. Blaydes je trenutno petoplasirani, a Almeida sedmoplasirani borac UFC-ove teške divizije. Bit će ovo veliki izazov za "Malhadinha", osobito s obzirom na Blaydesove hrvačke kvalitete, a eventualnom pobjedom brazilski će teškaš pokucati na vrata samog vrha UFC-ovog "heavyweighta"

Linker
07. svibanj 2024 22:23