UFC

'Udarci u prepone su bili užasno bolni, ali sam odmah nastavio kako ne bih Stošiću dao priliku za odmor'

Kennedy Nzechukwu
Iako je savladao Darka Stošića sinoć na UFC on ESPN 5 priredbi u Newarku, Kennedy Nzechukwu nije zadovoljan onim što je pokazao u Octagonu. Nigerijskom borcu nisu pomogla niti tri ilegalna udarca ispod pojasa koja je primio tijekom meča.

Nzechukwu je u poluteškoj kategoriji nakon tri runde porazio Stošića odlukom sudaca. Odluka je bila jednoglasna budući da su članu Cro Cop tima oduzeta dva boda zbog ileglanih udaraca u prepone kojima je bez namjerne pogodio protivnika tijekom meča.

U razgovoru s medijima nakon borbe Nigerijac je priznao da su udarci bili poprlično bolni, ali je ipak odlučio nastaviti meč iako je realno mogao odustati i upisati pobjedu na račun diskvaliikacije Stošića. Nzechukwani čak nije niti iskoristio pet minuta za oporavak koliko mu je po pravilima dopušteno jer nije htio srpskom borcu dati priliku da se odmori.

"Prvi udarac u prepone je bio užasno bolan jer me pogodio ravno u testise. Kada me drugi put udario to me dosta istrošilo, ali nisam htio stati jer sam vidio da se moj protivnik također počeo umarati. Zato sam odlučio nastaviti umjesto da iskoristim svih pet minuta za oporavak. Odlučio sami promijeniti gard kako me više ne bi mogao pogoditi u isto mjesto. Treći udarac me zaista onesposobio, ali nisam mogao odustati. Nastavio sam kako bih osigurao pobjedu. Bio sam u velikim bolovima i treneri su mi preporučili da uzmem svih pet minuta za odmor. Ali ako ću nastaviti meč, nisam htio dati protivniku tih pet minuta da se oporavi. Zato sam ostao fokusiran i samo nastavio boriti se do kraja", rekao je Nzechukwu.

Nzechukwu je u konačnici slavio ocjenama 29- 26, 29- 26, 28- 27. Čak i da Stošiću nisu oduzeti bodovi zbog ilegalnih udaraca, "Afrički divljak" bi upisao pobjedu na dvije sudačke kartice. No borac iz Dallasa svejedno nije zadovoljan svojim nastupom.

"Moj nastup je bio ispod očekivanja. Mogao sam biti puno, puno bolji od onog što sam pokazao. Nisam implementirao taktiku koliko su moji treneri priželjkivali. I previše sam čekao umjesto da sam stvarao pritisak u stojci. No radit ću više na svojim vještinama i vratit ću se bolji", zaključio je

Nzechukwu je tako upisao prvu pobjedu u Octagonu nakon što je trokut gušenjem poražen od Paula Craiga u svom UFC debiju u ožujku. Stošić je ovom borbom upisao drugi uzastopni poraz u UFC-u. Srbin je u prvom nastupu nokautirao Jeremyja Kimbala da bi zatim jednoglasnom odlukom izgubio od Devina Clarka.

Linker
24. travanj 2024 04:42