UFC

UFC 249 dobio kompletan raspored, neupitno se radi o možda i najjačem programu u povijesti!

Potvrđen je program za UFC 249 priredbu, koji je odmah dobio i kompletan raspored održavanja borbi. Jasno je kako se radi o jednom od najjačih programa u UFC povijesti jer gotovo svaka borba je vrijedna minimalno pozicije sunaslovne borbe na Fight Night priredbama u normalnim okolnostima.

Ne samo da će MMA putem UFC-a postati prvi "mainstream" sport koji će se vratiti u puni opticaj, najveća svjetska promocija potrudila se da taj povratak bude u stilu. Jer ono što su posložili za 9. svibnja je program koji bi rijetko koji fan propustio i da nema dvomjesečnu apstinenciju od svih vrsta borilačkih priredbi. 12 borbi bit će podijeljeno na sedam uvodnih i pet onih koje će se nalaziti na glavnom, PPV dijelu.

Već od ranije je poznato kako je glavna borba ona za privremenu titulu lake kategorije između Tonyja Fergusona i Justin Gaethjea, dok će se prije njih za titulu u bantamu obračunati Henry Cejudo i Dominick Cruz. Teškaški obračun Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika nalazi se točno na sredini glavnog dijela priredbe. Tu su još borba Jeremyja Stephensa i Calvina Kattara te teškaški okršaj Grega Hardyja i Yorgana De Castra koji će glavni program otvoriti.

Uvodni program ćemo najaviti redoslijedom kako će se odvijati. Prva povratnička UFC-ova borba bit će u poluteškoj kategoriji između Sama Alveya i Ryana Spanna. Odličan okršaj dva parteraša ponudit će Charles Rosa i Bryce Mitchell u perolakoj kategoriji, da bi nakon njih u Octagon ušli Vicente Luque i Niko Price u borbi velter kategorije koja obećava vatromet.

Uriah Hall i Jacare Souza borba su vrijedna glavnog programa bilo kojeg Fight Nighta, kao i okršaj bivše prvakinje Carle Esparze protiv jedne od najpopularnijih borkinja, Michelle Waterson. Sami uvod u glavni program donijet će Aleksei Oleinik i povratnik Fabricio Werdum, dok je glavna borba uvodnog programa revanš između Donalda Cerronea i Anthonyja Pettisa.

Čak i bez borbe Amande Nunes i Felicije Spencer, koja je odgođena vjerojatno za lipanj, ovo izgleda senzacionalno. Cijeli program možemo vidjeti i na službenom plakatu ispod teksta.

Linker
14. travanj 2024 21:48