UFC

UFC 250 pojačan borbom rangiranih teškaša

Blagoi Ivanov i Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Međusobna borba rangiranih boraca UFC-ove teške kategorije naći će se na UFC 250 priredbi koja se u svibnju održava u Brazilu. Domaće boje tamo će predstavljati Augusto Sakai, a protivnik će mu biti Blagoi Ivanov.

Event koji bi 9. svibnja trebali predvoditi Henry Cejudo i Jose Aldo sve se više puni preostalim borbama. Tako jaki programi teško mogu proći bez borbi teškaša, a posebno dobra stvar budu borbe teškaša koji se nalaze u usponu. A dva sudionika UFC 250 priredbe to svakako jesu.

Augusto Sakai (14-3-1, 3-0 UFC) je 28-godišnji brazilsko-japanski borac koji se do sada u Octagonu predstavio samo pobjedama. Posebno vrijedna mu je ona iz rujna koju je ostvario protiv Marcina Tybure. Poljaka i bivšeg prvaka M-1 promocije nokautirao je već na isteku prve minute njihove borbe. Time se našao na 13. mjestu ljestvice kategorije. Zanimljivo je navesti kako je borbu prije toga savladao Andreija Arlovskog te kako se radi o sudačkoj odluci koju su fanovi proglasili najgorom u cijeloj 2019. godini.

U Sao Paulu ga čeka Blagoi Ivanov (18-3, 2-2 UFC). Bugar se nalazi dva mjesta iznad Brazilca, a zanimljivo je kako i on u prošloj godini ima jednu kontroverznu sudačku odluku. No, on je njome izgubio od Derricka Lewisa, čime je privremeno zaustavljen njegov uspon prema vrhu. Prije toga je 33-godišnji Ivanov imao dvije pobjede u nizu.

UFC još uvijek nije otkrio hoće li borba Cejuda i Alda biti jedina na programu s pojasom prvaka kao ulogom. Očekivalo se kako bi program zbog okruglog broja mogao sadržavati više borbi za prvaka te kako će se održati u Las Vegasu, no već samim odabirom Brazila fanovi su ostali većinom neugodno iznenađeni.

Linker
26. travanj 2024 08:45