UFC

UFC 275 ostao bez borbe: Rogerio Bontorin hospitaliziran nakon problema s bubrezima zbog skidanja kilograma

Rogerio Bontorin

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Skidanje kilograma postaje sve ekstremnije, a ovakvi incidenti sve češći

Ostali smo bez jedne borbe na glavnom djelu programa UFC 275 priredbe koja se u noći sa subote na nedjelju odvija u Singapuru. Naime, borac muha kategorije Rogerio Bontorin hospitaliziran je zbog posljedica skidanja kilograma pred jučerašnje vaganje.

Sada je i službeno potvrđeno kako se borba između Rogeria Bontorina i Manela Kapea neće održati, a razlog je naveden: hospitalizacija zbog posljedica skidanja kilograma. Objavu Eurosporta prenosimo u cijelosti:

''Bio je u procesu skidanja kilograma i osjetio je snažnu bol u lumbalnom području kada je bio dva kilograma preko dopuštene težine. Nakon toga je otišao u kadu i tu se situacija dodatno pogoršala. Tada smo pozvali Marcusa iz UFC-ovog medicinskog osoblja da ga pregleda nakon čega smo zvali hitnu da idemo u bolnicu. Obavili smo pretraga koje su pokazale oštećenje bubrega, tako da mora ostati do sutra u bolnici.''

Njegov protivnik, Manel Kape je u meč dolazio nakon dvije pobjede nokautima protiv Zhalgasa Zhumagulova i Odea Osbournea. Nakon prelaska u UFC iz japanskog Rizina je upisao dva poraza i dvije pobjede, a sljedeću je trebao tražiti noćas.

Izgleda kako skidanje kilograma sve više uzima danak na zdravlje boraca. Mnogi borci čak ističu kako je sama borba lakši dio procesa, dok se najviše muče sa skidanjem kilograma. Nadamo se da neće doći do neke veće tragedije prije nego se stvari počnu mijenjati, a sudeći po nedavnim događajima, promjena je neminovna.

Linker
25. travanj 2024 02:29