UFC

UFC 303 vjerojatno ostaje bez jednog od glavnih aktera: Khalil Rountree je navodno pozitivan na zabranjenu supstancu

Khalil Rountree

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
U sjeni sinoćnjeg boksačkog spektakla u Rijadu mnogima je ispod radara prošla vijest o navodnoj doping aferi

Nadolazeći UFC 303 mogao bi doživjeti značajnu promjenu u rasporedu nakon što je Khalil Rountree (13-5 MMA, 9-5 UFC) objavio na društvenim mrežama da je pao na doping testu. Rountree je trebao nastupiti u sunaslovnoj borbi protiv bivšeg prvaka Jamahala Hilla (12-2 MMA, 6-2 UFC) na spomenutoj priredbi. Njegova djevojka, Muay Thai borkinja, TV voditeljica i fitness model Mia Kang, također je na društvenim mrežama objavila da će Rountree biti suspendiran zbog korištenja Dehydroepiandrosterona (DHEA), hormona koji je strogo zabranjen u profesionalnim sportskim krugovima. Također, navela je da se radi o nesretnom slučaju, vjerojatno kontaminiranom suplementu.

Rountree je trenutno u nizu od pet pobjeda, uključujući četiri nokauta, a posljednju pobjedu ostvario je tehničkim nokautom protiv Anthonyja Smitha u prosincu prošle godine​.

S druge strane, Jamahal Hill je pretrpio nokaut u prvoj rundi od Alexa Pereire na UFC 300 priredbi u travnju, čime mu je prekinut niz od pet pobjeda. Hill je prethodno osvojio naslov u poluteškoj kategoriji pobjedom nad Gloverom Teixeirom na UFC-u 283.

UFC službeno još nije potvrdio da Rountree neće nastupiti na događaju koji je zakazan za 29. lipnja u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Glavni događaj večeri bit će borba između Conora McGregora i Michaela Chandlera, koja se očekuje da će postaviti novi rekord po zaradi od ulaznica u povijesti UFC-a​.

Mia Kang je rekla da je Rountree uzimao prilagođeni dodatak koji je sadržavao zabranjenu tvar, te da je šteta nanesena njegovoj reputaciji "uzrokovala bol kakvu nikada prije nismo osjetili".

Ova vijest dolazi kao veliki udarac za UFC 303, koji je već bio jedan od najiščekivanijih događaja godine. Kako će se situacija dalje razvijati, ostaje za vidjeti, ali jedno je sigurno - promjene su neizbježne. UFC će morati brzo reagirati kako bi "spasio" priredbu koja se velikim dijelom bazirala na sjajnom uparivanju Hilla i po novom "nesretnog" Rountreea.

Linker
19. srpanj 2024 18:50