UFC

UFC 307 priredba dobila je svoju prvu borbu, čeka nas okršaj bivšeg prvaka i neporaženog Rusa!

Movsar Evloev

 TAIDGH BARRON/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Taidgh Barron/zuma Press/profimedia
Sterling i Evloev pronašli su zajednički jezik, te će odmjeriti snage 5. listopada u Salt Lake Cityju

Započela je izgradnja "fight carda" za UFC 307 priredbu, koja bi se 5. listopada trebala održati u Salt Lake Cityju (Utah, Sjedinjene Američke Države), a za prvu borbu na predmetnom eventu najavljen je veliki obračun u perolakoj kategoriji između osmoplasiranog Aljamaina Sterlinga (24-4) i četvrtoplasiranog Movsara Evloeva (18-0).

Navedena borba još uvijek nije službeno potvrđena od strane samog UFC-a, no vijest je prvi objavio MMA Junkie pozivajući se na pouzdane izvore, a istu su potom prenijeli svi svjetski relevantni borilački mediji, kao što ju je i sam Sterling objavio na svojim društvenim mrežama, uz fotografiju potpisivanja ugovora.

O okršaju Sterlinga i Evloeva "šuškalo" se i proteklih tjedana, oba borca izrazili su interes za međusobni duel, a raspravljalo se o terminu, a čini se kako su sada i pronašli zajednički jezik.

Sterling je u kolovozu 2023. izgubio naslov prvaka u bantam kategoriji od Seana O‘Malleya tehničkim nokautom nakon tri obrane naslova prvaka. Prešao je u perolaku kategoriju i debitirao na UFC-u 300, kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Calvina Kattara. Evloev, s druge strane, dolazi neporažen, sa svoje tri posljednje pobjede protiv Arnolda Allena, Diega Lopesa i Dana Igea. Sjajni ruski borac, bivši M-1 prvak, u karijeri je ukupno odradio 18 mečeva i iz svakog od njih izašao kao pobjednik, pri čemu je osam puta slavio u UFC-ovom oktogonu - svih osam puta sudačkom odlukom.

Linker
02. rujan 2024 03:34