UFC

UFC borac odgovorio na optužbe o rasističkim izjavama između rundi

Andrea Lee

 Ufc
Samoga sebe naziva žrtvom kulture otkazivanja

UFC borac bantam kategorije Tony Kelley poriče korištenje rasističkih izjava na sinoćnjem UFC-ovom eventu u Las Vegasu.

Kelley je u pauzi između rundi davao savjete borkinji Andrei Lee koja se borila protiv Brazilke Viviane Araujo koristeći pritom veoma kompromitirajuć rječnik:

"To je ono što oni uvijek rade. Oni su prljavi Brazilci. Oni uvijek ovako varaju. Ali pogodi? Došli smo nekoga uništiti."

Brazilka Viviane Araujo je na kraju pobijedila Andreu Lee jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Kelley je ubrzo postao kritiziran od strane MMA zajednice, a samog sebe je prozvao žrtvom "kulture otkazivanja".

"Kultura otkazivanja je stvarna. Ono što sam ja izjavio je bio stvarno i u žaru borbe, i nema šanse da je u tome bilo ikakve rasističke konotacije. Ali ako ste vi to shvatili na taj način, nije me uopće briga. Svi su se malo zaletjeli s tim optužbama o rasizmu. Ja sam se samo referirao na prljav potez uboda prstom u oko."

Kelley se idući mjesec vraća borbama, a nasuprot njega će stajati Adrian Yanez na UFC Fight Night eventu koji će se održati 18. lipnja (6. mjesec) u Texasu. Bivši UFC-ov izazivač za pojas Gilbert Burns ponudio je Yanezu bonus ukoliko ga pobijedi prekidom.

"Yanez je moj čovjek, ako borbu privedeš kraju prije posljednjeg zvona imaš od mene novčani bonus."

Yanez mu je ubrzo na to odgovorio: "To sam i htio, a sada će mi biti još draže."

Linker
26. travanj 2024 05:40