UFC

UFC će dočekati proljeće s međusobnom borbom dvije ljubimice fanova

Michelle Waterson

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Michelle Waterson i Amanda Ribas susrest će se krajem ožujka iduće godine u borbi slamka kategorije

UFC je već naveliko ušao u posao dogovaranje borbi za iduću godinu, a sad se s "matchmakingom" zagazilo i u proljeće. To se ostvarilo time što je za 26. ožujka tj. priredbu koja će se dogoditi tog datuma, dogovorena borba ženske slamka kategorije između Michelle Waterson i Amande Ribas.

Waterson (18-9, 6-5 UFC) nije potrebno posebno predstavljati. 35-godišnja "Karate Hottie" bila je zvijezda još i prije nego je 2015. godine pristupila UFC-u. Bila je prvakinja Invicta promocije u atom kategoriji, ali se ipak puno više proslavila svojim izgledom i osobnošću. UFC je to također prepoznao pa su od nje pokušali stvoriti novu žensku zvijezdu. Ona svojim rezultatima to nije uspjela popratiti, no unatoč tome postala je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih borkinja svijeta.

Dva puta dolazila je Waterson blizu napadu na titulu slamka kategorije, no one posljednje stepenice nije uspjela savladati. Trenutno nije niti u nekoj zavidnoj situaciji, budući da je u posljednje četiri borbe upisala tek jednu pobjedu. Posljednji put nastupila je proljetos, kad nije uspjela parirati Marini Rodriguez.

Njena namijenjena protivnica Amanda Ribas (11-2, 5-1 UFC) također ne pamti spomenutu Rodriguez po najboljem, budući da ju je nokautirala u siječnju ove godine, tim putem zaustavivši njen uspon prema vrhu. Ribas je prije toga uspjela osvojiti srca fanova svojom unikatnom osobnošću, neki su je čak krenuli proglašavati kraljicom simpatičnosti u promociji. Marini nije bila simpatična te je prošla kako je gore navedeno, no pobjedama se krajem listopada vratila savladavši Virnu Jandirobu.

Priredba na kojoj će njih dvije nastupiti trebala bi biti iz Fight Night serije, no tako što još uvijek nije potvrđeno, kao što nije potvrđeno niti mjesto održavanja iste.

Ribas se trenutno na službenom poretku kategorije nalazi na desetom mjestu, dok je Waterson plasirana jedno mjesto ispred nje.

Linker
26. travanj 2024 13:04