UFC

UFC ima novi ispit za ‘Hulka‘, čeka ga bivši protivnik Rakića i Stošića

Ion Cutelaba
 screenshot (YouTube)
Ion Cutelaba svoju će iduću borbu odraditi prvog dana svibnja, kad ga čeka okršaj s Devinom Clarkom

Nakon prave prošlogodišnje trakavice oko borbe s Magomedom Ankalaevim, koja je za Iona Cutelabu (15-6, 4-5 UFC) završila s dva poraza, moldavski UFC poluteškaš spreman je krenuti u potragu za novim pobjedama. Za UFC Fight Night koji će se održati prvog dana svibnja, dogovorio je borbu protiv Devina Clarka.

Clark (12-6, 6-5 UFC) u ovu borbu ulazi nakon neuspjeha u svom prvom "main eventu", odnosno nakon vrlo lakog poraza od Anthonyja Smitha, čime je prekinuta njegova kratka serija od dvije pobjede. Riječ je o borcu podosta promjenjive forme, bez nekih posebno istaknutih kvaliteta, ali vrlo čvrstog i neugodnog u gotovo svakom smislu onoga što MMA predstavlja. Tako bi mogao biti velik test za borca kao što je Cutelaba, kod kojeg je zapravo suprotna priča.

27-godišnji Moldavac je prije svega agresivni nokauter te je kao takav sigurno među dražim borcima svima koji vole beskompromisnu akciju. To će probati pružiti i u ovoj borbi te nema sumnja kako Clarka čeka furiozni napad od prve sekunde borbe. Cutelaba je tijekom karijere, odnosno u 21 borbi, samo pet puta izašao iz prve runde. Ipak, njegov stil borbe koštao ga je dva nokaut poraza protiv Ankalaeva. Podsjećamo, u prvoj borbi je u trenutu zaustavljanja borbe bio na rubu nokauta, ali je prigovarao zbog uranjenog sudačkog prekida. UFC se složio da se borbu moglo pustiti te je ugovoren revanš. On je nakon tri odgađanja ipak održan u listopadu prošle godine, a Ankalaev je, kao i prvi put, slavio prekidom u prvoj rundi.

Zanimljivo, Clark je svojevremeno dvije borbe u nizu odradio protiv regionalnih boraca. Prvo je izgubio od Aleksandra Rakića, a onda je savladao Darka Stošića.

Priredbu bi trebala predvoditi također poluteška borba. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, upravo prvi svibanj trebao bi biti novi datum borbe Dominicka Reyesa i Jirija Prochazke.

Linker
20. travanj 2024 06:54