UFC

UFC ipak promijenio glavnu borbu u Moskvi: Zabit Magomedsharipov postao glavna zvijezda!

Zabit vs. Kattar
 UFC
UFC Fight Night 163 ipak je doživio promjenu glavne borbe priredbe. To neće biti Alexander Volkov i Greg Hardy, koji sele na poziciju sunaslovne borbe, a na njihovo mjesto dolaze Zabit Magomedsharipov i Calvin Kattar.

Vrlo važna borba UFC-ove perolake kategorije tako s razlogom seli na poziciju glavne borbe priredbe, no fanovi će ipak ostati razočarani time što to ne znači kako će postati borba na pet rundi. Kako su borci već na samom kraju priprema, koje su prilagodili 15-minutnoj borbi, unatoč selidbi na "main event" njihova borba ostaje ugovorena na prvobitno planirane tri runde. Na tri runde će se također boriti Alexander Volkov i Greg Hardy.

Zabit Magomedsharipov (17-1, 5-0 UF) u ovu borbu ulazi bez poraza u Octagonu i s pete pozicije službenog poretka kategorije. Vrlo atraktivan te neizmjerno kvalitetan borac u svojoj je posljednjoj borbi, protiv Jeremyja Stephensa, prvi put pokazao neke slabosti. Da je do pobjede došao uvjerljivo kao do prvih četiri, možda bi već čekao borbu za titulu. Ovako će borac iz Dagestana ipak morati ostvariti još jednu jaku pobjedu.

Priliku za tako nešto imat će na velikoj sceni. 9. studenog u Moskvi čeka ga Calvin Kattar (20-3, 4-1 UFC). Kattar je vrlo čvrst borac koji je svoje posljednje tri pobjede ostvario nokautom i nalazi se na 11. mjestu službenog poretka kategorije. Posebno impresivan bio je u svom posljednjem nastupu, kad je nokautirao Ricarda Lamasa.

Na programu ove priredbe, do koje je sad ostalo još točno 15 dana, nalazi se ukupno 13 borbi. U samo jednoj od njih ne nastupa niti jedan ruski borac.

Linker
27. travanj 2024 05:15