UFC

UFC izbacio službeni poster za UFC 282 event: Kreativnost je zakazala, ali nisu imali puno vremena

Magomed Ankalaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev sada su centralne figure posljednjeg ovogodišnjeg PPV eventa

Velik udarac i veliku razočaranost prouzrokovala je ozljeda Jirija Prochazke koji je morao otkazati nastup na UFC 282 eventu, a odrekao se i titule prvaka UFC-ove poluteške kategorije.

Prochazka je trebao braniti titulu prvaka protiv Glovera Teixeire kojem je i preoteo titulu u šestom mjesecu ove godine, ali ozljeda ramena udaljit će Prochazku iz kaveza otprilike godinu dana, prema prvim procjenama.

Brzo je UFC reagirao na gubitak glavne borbe večeri, kao i na gubitak prvaka. Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev trebali su se boriti u sunaslovnoj borbi večeri, a njihov meč trebao je poslužiti kao svojevrsni ‘‘title eliminator‘‘. Gloveru Teixeiri prvotno je ponuđena borba protiv Ankalaeva, a Blachowicz bi u tom slučaju vjerojatno ostao bez protivnika na tom eventu.

Glover nije pristao boriti se protiv Ankalaeva na takav ‘‘short notice‘‘, jer Ankalaev je ljevak koji se bori iz kontragarda i bitno je drukčiji tip protivnika od Prochazke. Glover je inzistirao na meču protiv Blachowicza jer s njim se borio u desetom mjesecu prošle godine i dobro ga poznaje. UFC je tu opciju odbio, a meč Blachowicza i Ankalaeva promoviran je u glavnu borbu večeri i ujedno borbu za titulu u poluteškoj kategoriji.

Jasno je da to radi niz preinaka u samoj promociji i organizaciji eventa. UFC je vjerojatno priredio pregršt promotivnog materijala za meč Prochazke i Glovera, ali sada ekspresno moraju raditi na preinakama.

Jedna od prvih preinaka došla je u vidu službenog postera za event. UFC 282 event sada ima novi službeni poster, a Blachowicz i Ankalaev očekivano su u prvom planu.

Treba priznati kako se ne radi o naročito kreativnom i zanimljivom posteru, ali s obzirom na jako malo vremena za izradu i osmišljavanje novog postera, teško im je zamjeriti.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati UFC-ov sadržaj putem YouTube kanala. Do eventa je preostalo 11 dana, ali na kraju krajeva, najbitnije je ono što ćemo gledati od strane boraca na samom eventu.

Linker
26. travanj 2024 04:35