UFC

UFC napokon objavio službeni datum povratka u Brazil: Rio de Janeiro bit će grad domaćin

Rio de Janeiro, Brazil; Jeunesse Arena 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Gotovo pune tri godine proći će od posljednjeg UFC-ovog eventa održanog u Brazilu

Dugo se već priča o povratku UFC-a u Brazil. Najčešće ste spomen tog eventa mogli čitati u člancima o Charlesu Oliveiri koji je htio svoj sljedeći nastup odraditi u Brazilu, a na tom eventu žele nastupiti i Glover Teixeira, kao i Deiveson Figueiredo.

Oliveiri želja nije ispunjena i on će sljedeći nastup odraditi 22. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju. Ipak, dobre su vijesti kako Oliveira teoretski stigne nastupiti i u Brazilu.

Dugo se špekuliralo kada će se točno održati sljedeći UFC-ov event u Brazilu, a sada je konačno sve poznato. UFC 283 naziv je eventa koji će se 21. siječnja (prvi mjesec) 2023. godine održati u Rio de Janeiru. Dakle, Oliveira će imati puna tri mjeseca razmaka od svog meča protiv Makhacheva.

Bit će jako zanimljivo vidjeti koji borci će zapravo činiti ovaj event. Pregršt je vrhunskih brazilskih boraca unutar UFC-a. Tu je sada i Alex Pereira koji će se vjerojatno nešto ranije boriti za titulu u srednjoj kategoriji, a ne smiju se zaboraviti niti miljenici publike kao što su Jose Aldo i Gilbert Burns.

Trenutno su poznati samo datum i lokacija, a Jeunesse Arena ugostit će povratak UFC-a u Brazil. Sve od 14. ožujka (treći mjesec) 2020. godine, UFC nije bio u Brazilu. Bio je to event održan u Brasiliji, a predvodili su ga Kevin Lee i Charles Oliveira. Pandemija koronavirus počela je ozbiljnije širiti se svijetom, a nakon toga uslijedila su dva mjeseca pauze s UFC-ovim eventima.

UFC se vratio u petom mjesecu 2020. godine, ali povratak u Brazil čekat će se sve do 2023. godine. Eventi u Brazilu uvijek su posebni na svoj način, prvenstveno zbog vatrene atmosfere koju stvara temperamentna brazilska publika. Ne sumnjamo kako će isto biti i početkom sljedeće godine, a s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti UFC-ov program za taj event.

Linker
20. travanj 2024 07:24