UFC

UFC obavijestio borce o novom sigurnosnom protokolu: Evo što ih sve čeka u Jacksonvilleu

 Screenshot (YouTube)
Za točno osam dana prekida se UFC-ova pauza koja traje od 14. ožujka kada je održan Fight Night u Brazilu, a sada je jasno i kakav će to sigurnosni protokol dočekati borce koji će nastupati na tri nadolazeće priredbe.

UFC s programom nastavlja 9. svibnja kada je na rasporedu UFC 249 priredba, potom slijede eventi 13. i 16. istog mjeseca, a sve tri priredbe održat će se u Jacksonvilleu na Floridi.

Zbog pandemije koronavirusa neke stvari neće izgledati kao prije pa je tako UFC svojim borcima i njihovim timovima poslao detaljne upute s objašnjenjima što ih sve čeka u 'fight weeku'. U istoj je poruci naglašeno i da će borci u nadolazećim danima dobiti dodatne informacije.

UFC-ov protokol:

  • Priredbi će moći prisustvovati samo borci, UFC-ovo osoblje i licencirani članovi iz kuta svakog borca.
  • Po dolasku u hotel, borci i njihova pratnja moraju sudjelovati u obveznom medicinskom pregledu i nizu testiranja. Taj će se proces ponavljati svakodnevno sve dok borci i njihovi timovi borave u hotelu. Preostali detalji bit će dostupni po dolasku.
  • Timovi će biti obaviješteni o proceduri oko vaganja i dobit će propusnice koje moraju nositi u svakom trenutku dok se kreću po prostorijama hotela.
  • Svaki borac će dobiti svoju sobu za vježbanje, prostirke, dezinfekcijsko sredstvo i privatnu saunu.
  • Osoblje hotela nalazit će se u prostorijama i poduzimati dodatne mjere opreza prilikom dezinfekcije soba te će samim time biti na raspolaganju 24/7.
  • UFC-ov Performance Institut pružit će podršku i kod prehrane te omogućiti svim sportašima Trifecta obroke.
  • Medicinsko osoblje moći će liječiti ozljede i bolesti na licu mjesta, ali stvari poput masaža će izostati.

Linker
17. svibanj 2024 09:30