UFC

UFC otkriva novi projekt: Organizirat će turnir osmorice u četiri različite težinske kategorije

Road to UFC

 Twitter (ufc)
Ono o čemu se proteklih tjedana špekuliralo, sada je dobilo i službenu potvrdu

Prije otprilike dva tjedna, korejski MMA reporter putem Twittera iznio je zanimljivu informaciju. John Hyon Ko naveo je kako su ga višestruki izvori obavijestili da će UFC organizirati turnir osmorice kroz četiri različite kategorije, a da će turnir započeti u Singapuru, u tjednu uoči UFC 275 eventa. Ugovori su prema navodima korejskog reportera dodijeljeni azijskim borcima i ugovaranje mečeva bilo je u procesu.

Mnogi su počeli sumnjati u njegove navode nakon što neko vrijeme nije bilo potvrde njegovih navoda. John Hyon Ko jučer je dočekao trenutak kada može dokazati da je bio u pravu. UFC je potvrdio kako uistinu organiziraju turnir na kojem će sudjelovati najperspektivniji azijski MMA borci, koji će imati šansu izboriti se za UFC ugovor.

UFC-ov turnir osmorice bit će održan u četiri različite težinske kategorije. Borci u muha kategoriji, bantamu, perolakoj i lakoj, borit će se za ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom. Sve bi trebalo započeti 9. lipnja (šesti mjesec) i 10. lipnja, a oba dana gledat ćemo po deset mečeva. 11. lipnja održava se UFC 275 priredba u Singapuru koju predvode Glover Teixeira i Jiri Prochazka

''Road to the UFC'' naziv je novog UFC-ovog projekta. Borci koji će sudjelovati dolaze iz Japana, Južne Koreje, Filipina, Tajlanda, Indonezije, Indije te iz UFC-ove akademije u Kini. Turniri će se održavati pred publikom, a detalji oko mjesta održavanja uskoro će biti objavljeni.

U svakom slučaju, zanimljivo da se UFC napokon okreće turnirskim formatima, a bilo bi zanimljivo vidjeti i nekakav Grand Prix s borcima koji već jesu unutar UFC-a. Problem je što Bellator već neko vrijeme prakticira organiziranje takvih turnira, a UFC-ovi čelnici teško bi se nosili s kritikama da kopiraju MMA organizaciju koja nije u njihovom rangu.

Linker
26. travanj 2024 21:22