UFC

UFC otpustio borca koji je između rundi odlučio odustati: 'Cijeli život sam sebe bojkotiram!'

Max Rohskopf
 screenshot
Max Rohskopf, borac kojeg smo upoznali kad je odustao od borbe između rundi, više nije član UFC-a

Iako se iz izjave Dane Whitea moglo zaključiti kako će imati tolerancije prema mladom Maxu Rohskopfu, nakon njegovog incidenta s UFC on ESPN 11 priredbe, to se ipak nije dogodilo. Zapravo, riječ incident je možda ovdje krivo upotrebljena, pošto tako nečim ne možemo nazvati odluku borca da odustane od povratka u iduću rundu. U boksu je to čest slučaj, posebno ako vam je protivnik Vasyl Lomachenko, no čini se kako se u UFC-u to ipak ne tolerira.

Da vas podsjetimo što se to zapravo dogodilo 20. lipnja u UFC-om APEX-u. Rohskopf je imao svoj debi u promociji, koji je prihvatio kao zamjenski borac i suprotstavio se Austinu Hubbardu. Odličnom izvedbom dobio je prvu rundu, da bi se u drugoj primijetio očigledan pad te je sve rezultiralo time da je između druge i treće runde svom treneru Robertu Drysdaleu poručio kako je gotov i kako se nema namjeru vratiti u borbu.

"Imaš ovo. Ne odustaj, možemo pobijediti. Ti si prvak. Ti si je*eni prvak.... Popni se na njega i nadhrvaj ga", pokušavao je Drysdale navesti 25-godišnjaka da ostane u borbi. To se nije dogodilo, nego je Rohskopf sucu poručio kako ne može nastaviti. Drysdale je na kraju medijski razapet zbog nagovaranja borca da nastavi, no na kraju je sam Max stao na njegovu stranu te je rekao je Drysdale radio upravo ono što on sam od njega i očekuje. Kako je izgledao taj razgovor možete vidjeti OVDJE.

Čak i Dana White je imao razumijevanja prema mladog talentiranom borcu, izjavivši kako je trebalo hrabrosti za prihvatiti borbu tako kratko prije održavanja te se deset minuta bespoštedno boriti. Rekao je kako Max sam mora pogledati u ogledalo i shvatiti je li borac ili ne, no nije otkrio znači li to da mu je spreman dati novu priliku. Čini se da nije, budući da je Rohskopf otkrio kako je otpušten. I za to krivi samo sebe.

"Cijeli život to radim, cijeli život sam sebe bojkotiram. Čak i kad sam hrvao u srednjoj školi, kad sam bio najbolji u državi, završavao bih treći jer sam sam sebe bojkotirao. Nikad nisam postigao što sam mogao jer sam iz nekog razloga sam sebi govorio kako to ne zaslužujem. Upravo to sam napravio u borbi s Austinom. Postalo je teško, pogledao sam svog trenera i rekao da više ne želim. Ne zato što nisam htio biti tamo, nego zato što sam smatrao da ne zaslužujem biti tamo", rekao je Rohskopf u razgovoru za MMA Fighting, tijekom kojeg je otkrio kako više nije član UFC-a. Čini se iz tih riječi kako je shvatio da za sada nema ono što je potrebno.

Rohskopf je prije dolaska u UFC odradio pet borbi te je u svima slavio. Tri puta od toga borio se u FFC-u te je postao velika zvijezda hrvatske promocije sa sjedištem u Las Vegasu te su puno očekivali od njega. Kako je spletom okolnosti ta promocija sad na pauzi, Rohskopf je odlučio iskoristiti priliku u UFC-u. Da bi se tamo vratio, sad će prvo morati promijeniti neke stvari u svom životu i pogledu na sport.

Linker
22. travanj 2024 01:28