UFC

UFC otpustio velikog potencijala nakon drugog "pada vage"

Manny Bermudez
Nakon što je drugi put u posljednje tri borbe "pao vagu" i to nakon promjene kategorije, UFC je odlučio otpustiti vrlo atraktivnog i perspektivnog borca, Mannyja Bermudeza.

Manje od dva tjedna nakon što je u Bostonu poražen od Charlesa Rose, UFC je donio odluku otpustiti svog člana perolake, a donedavno i bantam kategorije, Mannyja Bermudeza (14-2, 3-2 UFC). Ovog vrlo zanimljivog, atraktivnog i talentiranog borca posla je došla loša disciplina, odnosno čak tri nastupa u nizu imao je problema s viškom kilograma.

"UFC me na moju nesreću odlučio otpustiti. Kako se meni čini, ovo sve će biti prilika za odrasti i napredovati. Nisam ljut niti zabrinut, znam što mogu ponuditi. Gledam prema novim počecima u bliskoj budućnosti. Kao i uvijek, zahvalan sam na sjajnom timu, sjajnim prijateljima i sjajnoj obitelji", napisao je Bermudez označivši borilačke promocije One Championship, M-1 Global, PFL, Combate i Bellator. Osim toga je dodao kako nije depresivan niti bilo što slično tome.

25-godišnji Bermudez sve je oduševio u svoja prva tri nastupa, kad je u svim borbama slavio prekidom. U tom trenutku došao je do omjera 14-0, uz 11 pobjeda prisiljavanjem na predaju. Posebno dobro radi iz trokuta s leđa te je zbog toga i dobio nadimak "Bermudez Triangle". Pri svojoj posljednjoj pobjedi prvi put je pao vagu. Za svoju iduću borbu, koja se održala u kolovozu na UFC 241 priredbi, se izvukao jer je dan prije vaganja komisija odlučila kako će se njegova borba protiv Caseya Kenneya održati u međukategoriji do 64 kilograma. Tu je uspješno odradio posao, ali kasniji podaci pokazali su kako je do borbe vratio čak 11 kilograma, što bi bilo 17.7 posto mase. Posao ipak uspješno nije odradio u Octagonu, gdje je doživio svoj prvi poraz u karijeri.

UFC je nakon toga naredio Bermudezu prelazak u perolaku kategoriju što je ovaj i napravio te je nastupio 18. listopada na UFC on ESPN 6 priredbi u Bostonu. Ipak, tamo pada vagu čak i u novoj kategoriji, a na kraju i gubi borbu od Charlesa Rose. Da bi stvar bila gora, UFC ga je nakon toga odlučio otpustiti i time dati dobar primjer borcima koji ne zadovoljavaju maksimalnu težinu kategorije u kojoj se bore. Ako su spremni otpustiti tako velikog potencijala, moglo bi se zaključiti da će u budućnosti rijetki biti zaštićeni.

Linker
26. travanj 2024 15:10