UFC

UFC-ov neslavni rekorder oglasio se nakon nevjerojatnog pada na vagi: ‘Nisam takav tip borca‘

William Knight

 Screenshot (youtube, Ufc)
William Knight razočaran je zato što je poprimio ulogu negativca u cijeloj priči

Poprilično zanimljiv slučaj imali smo na jučerašnjem vaganju za UFC 271 priredbu. Naime, William Knight i Maxim Grishin trebali su se boriti u poluteškoj kategoriji. Dok se Grishin na vaganju pojavio točno na gornjoj granici kategorije (206 ''pounda''), Knight je totalno razočarao pojavivši se na vagi.

Naime, ovaj američki borac bio je čak 12 ''pounda'' (5.44 kg) iznad limita poluteške kategorije. Vaga je pokazala 218 ''pounda'' i Knight je tako oborio rekord Rafaela Alvesa, koji je prošle godine prekoračio granicu poluteške kategorije za 11.5 ''pounda''. Ipak, Grishin se pristao boriti i meč će biti sankcioniran kao borba teške kategorije.

Iako je Knight odao dojam borca kojem fali discpiline i profesionalnosti, borac je razočaran jer je poprimio ulogu negativca u ovoj priči. Naime. Maxim Grishin originalno se trebao boriti protiv Eda Hermana. Međutim, Herman je otkazao svoj nastup, a Knight je uskočio na ''short notice'' dva tjedna. Borci koji pristanu biti zamjene tako kratko uoči održavanja meča, obično zaslužuju pohvale i poštovanje promocije. Međutim, Knight je naglo naišao na osude.

''Dao sam sve od sebe na 'short notice'. Definitivno nisam takav tip borca i ovo se neće ponoviti. Ludost je da sam se pretvorio u negativca, pokušavajući spasiti borbu na 'short notice'. Drago mi je da su prave zmije odbacile svoju kožu danas i ovo ću upamtiti za ubuduće. Bog me blagoslovio ovom lekcijom, i definitivno ću se popraviti idući put. Borba će se i dalje održati, ali radi se o meču teške kategorije.'', napisao je Knight u objavi na svom Instagram profilu.

Ipak, treba pogledati i ''drugu stranu medalju''. Ako se William Knight ponudio za uskočiti u poluteškaški meč, pretpostavka je kako je najavio da stigne skinuti kilažu. Znao je pod kakvim uvjetima pristaje i unatoč tome što je uskočio kao zamjena, svejedno je pokazao određenu neprofesionalnost. Međutim, Maxima Grishina očito nije briga. Ruski borac nije se borio gotovo godinu dana, točnije od 27. veljače prošle godine i poraza od Dustina Jacobyja. Željan je borbe i povratka na pobjedničke staze. William Knight s druge strane, trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede.

Linker
18. travanj 2024 23:09