UFC

UFC-ov nokauter divi se Jiriju Prochazki: ‘U njegovoj je krvi samurajski duh, izuzetno ga poštujem!‘

Jiri Prochazka

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
Iako smatra da je prekid protiv Pereire došao prerano, Brown hvali Prochazkino viteštvo

Alex Pereira pretprošlog je vikenda u glavnoj borbi UFC 295 priredbe tehničkim nokautom pobijedio Jirija Prochazku i tako se okrunio naslovom prvaka u poluteškoj kategoriji, a jedno od pitanja o kojem se raspravljalo nakon predmetne borbe odnosilo se na to je li sudac Marc Goddard prerano prekinuo meč. Svoje mišljenje o toj temi sada je iznio i UFC-ov veteran Matt Brown, pridruživši se onom taboru koji smatra kako je prekid ipak došao prerano.

"Definitivno je bilo rano. Mislim da to nije upitno, pogotovo na ovoj razini, a posebno na razini borbe za titulu", rekao je rekao je UFC-ov velterašu posljednjoj epizodi "The Fighter vs. The Writer" podcasta pa nastavio: "Ovo je ono čime zarađujemo za život... dajte tipu priliku. Vidjeli smo neke lude povratke. Treba biti pošten prema sucima i reći da imaju djelić sekunde da donesu odluku, to je teška situacija, ali ovo je bilo rano. Usput, mislim da se Prochazka ne bi izvukao, mislim da bi ga Alex završio, a da bi Alex primio veću štetu, ali radije bih ga vidio kako prima tu štetu i izlazi sa štitom ili na njemu".

Iako je prekid po mnogima, uključujući Browna, bio kontroverzan, Prochazka je viteški podnio cijelu situaciju i istaknuo kako je Goddard bio u pravu, te da on prihvaća ovakav epilog. Upravo je to izazvalo divljenje kod Browna, koji je pohvalio češkog poluteškaša.

"Poniznost izvire iz Jirija. I da je bio najgori prekid na svijetu, ne biste ga vidjeli kako se žali i prigovara. Možda bi rekao nešto o tome, ali definitivno se ne bi žalio. On je jednostavno takav čovjek, samurajski duh duboko je u njegovoj krvi. Ne mislim da ćete od njega ikada čuti da se žali i izuzetno ga poštujem zbog takvog ponašanja", zaključio je 42-godišnji Amerikanac i borac s drugim najvećim brojem isporučenih nokauta u povijesti organizacije (13).

Linker
24. travanj 2024 14:09