UFC

UFC-ov velteraš prebolio COVID-19 i želi borbu što prije

Lyman Good
 screenshot/YouTube
Uspješni UFC-ov borac velter kategorije i bivši Bellatorov prvak, Lyman Good, prvi je član najveće svjetske MMA promocije za kojeg je službeno potvrđeno kako je obolio od COVID-19. No, on je bolest već prebolio i sad je spreman boriti se čim mu matchmakeri odluče dati priliku.

Lyman Good UFC-ov je velteraš koji je imao ugovoren nastup na UFC 249 priredbi. Tamo se trebao boriti protiv Belala Muhammada, ali borbu je otkazao dva tjedna prije datuma održavanja, dok je Dana White još uvijek sve uvjeravao kako će se ista održati. Tim putem naveo je ozljedu, no zapravo se radilo o nečemu drugom.

"Borbu sam morao otkazati jer sam bio pozitivan na COVID-19. Nismo s time odmah izašli jer nismo htjeti širiti strah i paniku. Vani je pandemija i sve to se uistinu događa, nisam htio dodatno raspirivati vatru. Strah kod ljudi već je bio dovoljno velik. Sad želim sve obavijestiti kako sam puno bolje. Kao borac sam znao da postoji rizik i nažalost dogodilo se što se dogodilo", otkrio je Good u razgovoru za ESPN.

Pozitivan test na virus imala je njegova djevojka i jedan od trenera. Srećom, svi trening partneri bili su negativni

"Shvatio sam brzo da nešto nije u redu. Poznajem svoje tijelo, prošao sam kroz puno ozljeda i odmah sam vidio da je ovo nešto drugačije. Tijelo mi je uvijek znalo dati odgovor kako se osjećam, a tim putem ono gotovo da me uopće nije slušalo. Djevojka i ja smo otišli na testiranje. Četiri sata smo se vozili kroz ogromnu gužvu, bilo je to nešto nevjerojatno. Idući dan dobili smo pozitivne nalaze. Nakon toga smo bili podrška jedno drugom dok to ne pobijedimo", ispričao je, da bi onda dodao kako je dobio dva negativna testa, što bi značilo da se i službeno oporavio.

"Želim nazad na program, imam nedovršenog posla. Ja sam borac i to je moj posao. Bio sam kratko izvan stroja, no sad sam spreman za vratiti se", izrazio je želju naći se već na programu 9. svibnja.

Good je svoju posljednju borbu imao u studenom na UFC 244 priredbi, gdje je bio bolji od Chancea Rencountrea. U karijeri je na 21 pobjedi i pet poraza, a kao UFC borac je slavio u tri od pet borbi.

Linker
18. svibanj 2024 09:32