UFC

UFC-ov veteran: ‘Jones i Miočić su legende, dopustite im da se borbe i zarade novac. Bit će to odličan meč!‘

Stipe Miočić (u sredini)

 Frank Jansky/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Legendarni UFC-ov velteraš Matt Brown pojasnio je zašto fanovi trebaju prestati s kritikama na račun meča između Miočića i Jonesa

Meč između Stipe Miočića i Jona Jonesa nešto je što će se neminovno dogoditi, najvjerojatnije u 11. mjesecu ove godine. Iako se MMA fanovi masovno žale zbog UFC-ove tendencije ka ugovaranju tog meča i smatraju kako je teška kategorija ‘‘zakočena‘‘ zbog tog meča, Dana White nije odustao od svoje prvotne ideje, a Jon Jones kao prvak teške kategorije također najviše želi upravo taj meč.

Na temelju nedavnih rezultata, fanovi bi puno radije gledali Jonesa u mečevima protiv Toma Aspinalla ili Alexa Pereire, ali ‘‘Bones‘‘ je nekoliko puta pojasnio kako je Stipe Miočić ipak najveći teškaš svih vremena, a pobjeda nad takvim borcem puno je značajnija za njegovu ostavštinu, nego pobjeda nad nekim od nadolazećih boraca teške kategorije.

S mišljenjem Jona Jonesa, kao i svih onih koji žele gledati taj meč, složio se i Matt Brown, legendarni UFC-ov velteraš. ‘‘The Immortal‘‘ je dao svoje viđenje situacije u posljednjoj epizodi ‘‘The Writer vs. The Fighter‘‘ podcasta.

‘‘Stvari se kreću jako brzo i ljudi odmah žele vidjeti sljedeću veliku stvar. Jones i Stipe dvije su legende i zaslužuju se boriti jedan protiv drugog. Obojica zaslužuju veliki meč i svi ćemo gledati tu borbu ako do nje dođe. Svi hejteri, svi koji prigovaraju zbog tog meča, svejedno će gledati tu borbu. To je meč koji bi njih dvojica zapravo i trebali odraditi. Dogodilo se da je sve potrajalo dulje od očekivanog, jer meč se trebao dogoditi prošle godine. No, evo nas, tu smo gdje jesmo.‘‘, započeo je Brown, ali nije se na tome zaustavio.

‘‘Dopustite dvojici legendi da se bore. Oni su ovom sportu učinili koliko mnogi ne mogu ni zamisliti. Što drugo želite? Dopustite im okršaj legendi i pružite im priliku da zarade ponešto novca. Kupite čak i PPV kako biste ih podržali da zarade još više novca. Mislim da je taj meč odlična stvar i treba ih pustiti da se bore.‘‘, dodao je Matt Brown.

Ono zbog čega mnogi kritiziraju ugovaranje tog meča svakako su Miočićeve godine (uskoro 42) i duga inaktivnost. Međutim, 43-godišnji Brown smatra kako Miočićeva dob ne bi trebala previše utjecati na njegovu izvedbu.

‘‘Gledajte, ja sam 43-godišnjak. Znam kako je imati 43 godine i osjećam se bolje nego ikad prije. Stipe je teškaš i mislim da će sve biti u redu. Koliko je Randy Couture imao godina kad je osvojio titulu prvaka? Teška kategorija je drukčija. Ne radi se o igri brzine i refleksima. Jones nije spor borac i Stipe će trebati brze reakcije, ali to nije ista igra kao u nižim kategorijama. Mislim da brzina ne igra tako bitan faktor među teškašima. Ako je Stipe zdrav i u treningu, mislim da će pružiti dobar meč.‘‘, objasnio je ovaj vrlo iskusni borac.

Lijepo je vidjeti da među borcima postoje oni koji razumiju veličinu meča između Miočića i Jonesa. U kavezu će se naći dva ponajveća borca svih vremena i taj meč ući će u povijest UFC-a. 9. studenog (11. mjesec) planirani je datum njihove borbe, a nama preostaje čekati još četiri mjeseca i nadati se kako neće biti neplaniranih otkazivanja borbe.

Linker
07. kolovoz 2024 19:45