UFC

UFC-ov veteran se umirovio nakon teškog poraza: 'Bila je to lagana i olakšavajuća odluka'

Matt Wiman
 Screenshot (Twitter, UFC)
"Ovaj um i ovo tijelo napravili su sve što su namjeravali napraviti, čak i više od toga"

Nedugo nakon što je prošlog vikenda doživio težak poraz od Jordana Leavitta, UFC-ov veteran Matt Wiman odlučio je završiti karijeru.

37-godišnji Amerikanac prekinuo je 2019. pauzu dužu od četiri godine te upisao tri poraza u nizu. A onaj u kojem ga je brutalnim 'slamom' nokautirao debitant 'The Monkey King' Leavitt, stigao je u posljednjoj borbi koju je po ugovoru morao odraditi za UFC.

Nedugo nakon tog meča, iz najjače su svjetske MMA promocije stigle informacije da je Wiman otpušten, ali onda je on sam objasnio kakva je zapravo situacija s njegovom karijerom.

"Samo da budemo jasni, nisam otpušten. Ovo je bila posljednja borba po mom ugovoru i zajedno smo odlučili da nakon iste mogu otići negdje drugdje, no ja sam nedugo nakon meča donio odluku da je vrijeme za mirovinu", rekao je Wiman u razgovoru za MMA Fighting.

"Bila je to lagana, olakšavajuća odluka koja je bila u skladu sa stavom promocije. Ovaj um i ovo tijelo napravili su sve što su namjeravali napraviti, čak i više od toga. Zadovoljan sam i zahvalan", dodao je Amerikanac.

Wiman je u profesionalnoj karijeri upisao 16 pobjeda i 10 poraza. Za UFC je debitirao davne 2006. godine u Los Angelesu.

Od poznatijih lica pobjeđivao je Thiaga Tavaresa, Maca Danziga, Colea Millera i Paula Sassa, a borio se i s imenima poput Jima Millera i Dennisa Sivera, ali je u ta dva dvoboja upisao poraze.

Linker
19. travanj 2024 21:02