UFC

UFC pred dogovaranjem teškaškog okršaja Blaydesa i Volkova

Curtis Blaydes i Alexander Volkov
 screenshot
Nakon što je Alexander Volkov prije nekoliko dana otvoreno zatražio borbu protiv Daniela Cormiera ili Curtisa Blaydesa, čini se da mu je UFC spreman ispuniti želju i dogovoriti onu realniju od te dvije. Tako iz Rusije dolaze informacije da bi se Volkov i Blaydes u lipnju trebali obračunati na kanadskom tlu.

Promocija je prije nekoliko dana objavila kako bi se UFC Fight Night 177 priredba trebala održati 20. lipnja u kanadskom Saskatoonu, najvećem gradu provincije Saskatchewan. Odmah su potvrđena i dvije manje borbe, no sad se pojavila informacija o jednoj koja bi vrlo vjerojatno trebala preuzeti status glavne borbe priredbe.

Vodeći ruski "MMA insider" Alexey Safonov objavio je na Twitteru kako je iz svojih izvora došao do informacije da će se na spomenutoj kanadskoj priredbi susresti Curtis Blaydes i Alexander Volkov. Riječ je o borbi koja nakon pogleda na trenutno teškaško stanje itekako ima smisla i teško da ikoji od spomenutog dvojca ima neku bolju opciju.

Blaydes (13-2, 8-2 UFC) je zapravo najveći talac trenutne situacije u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Naime, unutar deset UFC borbi nalaze mu se i dva poraza od Francisa Ngannoua koji bi prema tome, neovisno o ostalim Blaydesovim rezultima, trebao imati prednost po pitanju napada na titulu, osim ako u međuvremenu ne doživi poraz. Nakon drugog poraza od Ngannoua, koji je doživio u studenom 2018. godine, nanizao je tri pobjede, a posebno je impresivna ona iz siječnja ove godine, kad je nokautirao Juniora Dos Santosa.

Volkov (31-7, 5-1 UFC) je na UFC-ovoj ljestvici teške kategorije trenutno na sedmom mjestu, prije svega zbog toga što je odradio samo jednu borbu u 2019. godini. Bilo je to u studenom, kad je na domaćem ruskom terenu bio bolji od Grega Hardyja. Borbu prije toga bio je na korak od pozicije izazivača, no poraz od Derricka Lewisa, ujedno jedini otkako je pristigao u UFC, doživio je desetak sekundi prije kraja borbe u kojoj je do tada dominirao.

Linker
20. travanj 2024 06:40