UFC

UFC sastavio listu s najpoznatijim borcima koji su u Octagon stigli iz drugih sportova

 Jason Silva / AGIF / AGIF via AFP
Kojim su se sportom borci bavili prije dolaska u UFC? Upravo si je to pitanje postavilo društvo iz najjače svjetske MMA promocije pa je tako ovih dana nastala jedna zanimljiva lista.

UFC je na svojoj službenoj stranici složio članak s popisom koji očito nije kompletan, ali nam izdvaja neka od najpoznatijih imena iz Octagona. Pogledom na listu, možemo zaključiti i kako ona obuhvaća pojedince koji su se okušali u sportovima koji ne pripadaju borilačkima. Tako su, primjerice, eliminirani svi oni koji su se prije MMA-a bavili boksom, kickboxingom, karateom, jiu-jitsuom...

Odmah u startu UFC-ovog teksta spominje se Dominick Reyes koji se prije dolaska u MMA bavio američkim nogometom i bejzbolom. Bivši izazivač bačen je u prvi plan upravo zato što je te informacije sam volio isticati pred meč s Jonom Jonesom koji nam je pokazao da se 30-godišnji Amerikanac savršeno prilagodio novoj karijeri.

UFC je potom krenuo izdvajati borce po sportovima:

Američki nogomet:

Za ovaj se sport navodi da ima možda i najveću poveznicu s MMA-om. Barem kada isključimo borilačke sportove. A osim Reyesa, UFC ističe Grega Hardyja, Eryka Andersa, Ovincea Saint Preuxa i Giana Villantea. Pojavila su se tu i imena nekih bivših UFC-ovih boraca poput Brendana Schauba, Matta Mitrionea i Brocka Lesnara.

Košarka:

Ova je lista puno kraća, a od najpoznatijih imena donosi nam teškaša Walta Harrisa i bivšeg člana UFC-ovog rostera Travisa Brownea.

Ragbi:

I ovo je znatno siromašniji popis, ali i popis na kojem se nalazi ime jednog aktualnog prvaka. Riječ je o Alexanderu Volkanovskom iz perolake kategorije koji je kao ragbijaš imao čak 97 kilograma. U ovom se odlomku spominje i njegov sunarodnjak iz teške kategorije Tai Tuivasa.

Bejzbol:

Ovo je posljednji sport na ovoj listi, a njegova najveća UFC zvijezda je Stipe Miočić. Kod aktualnog teškaškog prvaka ističe se njegova bejzbol epizoda na Trevecca Nazarene sveučilištu. Spominje se i kako je tijekom najbolje sezone udarao .344 sa sedam 'home runova' koji su njegovoj ekipi 2005. godine pomogli da osvoje konferencijski naslov.

Uz Stipu se kod bejzbola spominje još samo Scott Holtzman, no za njega se navodi da se bavio čitavim nizom različitih sportova.

Linker
08. rujan 2024 01:39