UFC

UFC se osigurao i Teixeiri dodijelio važan zadatak: Brazilac potvrdio da stiže na veliki UFC 259!

Glover Teixeira
 VANESSA CARVALHO Brazil Photo Press via AFP
Brazilski veteran već je u pripremama i u ožujku će imati ulogu rezervnog borca

UFC se osigurao pred jednu od najvećih borbi u 2021. godini. Naime, Glover Teixeira potvrdio je da stiže na UFC 259 i da će imati ulogu rezerve za meč Jana Blachowicza i Israela Adesanye.

"Bit ću rezerva, morat ću se pojaviti i izvagati", potvrdio je za MMA Fighting Brazilac za kojeg mnogi vjeruju da zapravo najviše zaslužuje borbu s aktualnim prvakom Blachowiczem.

Glover je još ranije otkrio da razmišlja o tome da volontira za ovu poziciju, ali dosta je toga ovisilo i o pregovorima s UFC-om. Na zadovoljstvo obje strane, dogovor je postignut, a ne budu li u konačnici UFC-u potrebne usluge brazilskog veterana, Teixeira neće dobiti puni honorar, ali će dobiti određenu naknadu za troškove pripremnog kampa.

Teixeira se u ovoj poziciji našao zahvaljujući nizu od pet pobjeda i u ovom smo potezu zapravo dobili potvrdu toga da UFC upravo na njega računa kao na idućeg izazivača u poluteškoj kategoriji.

UFC 259 održava se 6. ožujka u lasvegaškom APEX kompleksu i donosi nam čak tri borbe za naslov. Osim Blachowicza i Adesanye, iste će večeri svoje titule braniti Amanda Nunes (vs. Megan Anderson) i Petr Yan (vs. Aljamain Sterling). Podsjetimo i na to nam ova priredba donosi i novi nastup Aleksandra Rakića kojemu na putu do borbe za pojas ovoga puta stoji bivši izazivač Thiago Santos, a u Las Vegasu gledat ćemo i Uroša Medića kojega u UFC debiju čeka Amerikanac Aalon Cruz.

Linker
20. travanj 2024 23:10