UFC

UFC se vraća u Kanadu: Popularne borkinje ipak su ‘spustili‘ u sunaslovnu borbu, Albazi i Moreno predvode priredbu

Brandon Moreno

 Steve Marcus/getty Images/profimedia
UFC se i ove godine vraća u Kanadu s jako zanimljivom priredbom

UFC se ove godine vraća u Kanadu s Fight Night eventom koji je upravo dobio novi sjaj. Promjene u glavnoj i sunaslovnoj borbi ovog događaja u Edmontonu donose potpuno novu dimenziju uzbuđenja, dok UFC odgovara na kritike o kvaliteti posljednjih priredbi.

Unatoč prigovorima da su neke borbe premještane na manje atraktivne evente, teško je poreći da nova glavna borba donosi vrhunski okršaj koji može zadovoljiti i najzahtjevnije fanove. U trenutku kada se završila posljednja epizoda Dana White’s Contender Series, predsjednik UFC-a Dana White obratio se pratiteljima na društvenim mrežama s vijestima koje će obradovati ljubitelje borilačkih sportova – nova glavna borba za UFC Fight Night u Edmontonu sada uključuje povratak bivšeg prvaka muha kategorije, Brandona Morena, koji će se suočiti s opasnim izazivačem Amirom Albazijem.

"Assassin Baby", kako je poznat Moreno, traži iskupljenje nakon dva teška poraza – oba putem podijeljenih odluka, prvo od aktualnog prvaka Alexandre Pantoje, a zatim od Brandona Royvala. Ovaj meč za njega predstavlja priliku za povratak u vrh divizije, gdje je već bio kralj.

No, pred njim stoji Amir Albazi, borac koji dolazi u ovaj meč na nizu od šest uzastopnih pobjeda. Njegov pobjednički niz uključuje imena poput Kaia Kara-Francea i Alessandra Coste, ali ozljede su ga spriječile da nastupi još od sredine 2023. godine. Albazi, međutim, nije borac kojeg bi se olako shvatilo. Njegov svestran stil i ubojita učinkovitost u oktogonu s četiri prekida u posljednjih šest borbi čine ga vrlo opasnim protivnikom za Morena.

"Moreno je prvi prvak rođen u Meksiku, a njegovi rekordi u muha kategoriji govore sami za sebe. On je drugi po broju završetaka i submissiona u povijesti divizije, a njegovi značajni udarci su među najboljima u kategoriji," izjavio je White s posebnim naglaskom na Morenov pedigre, dodajući: "Albazi dolazi na vrhuncu forme, nevjerojatno je svestran, a četiri od šest pobjeda ostvario je prekidom."

S dodatkom ovog napetog meča kao glavnog događaja, prijašnja glavna borba između bivše prvakinje Rose Namajunas i popularne izazivačice Erin Blanchfield sada preuzima poziciju sunaslovnog meča. Ovaj UFC Fight Night u Edmontonu obećava večer punu napetih trenutaka, gdje se sudbine boraca isprepliću u borbi za vrh, dok fanovi širom svijeta s nestrpljenjem očekuju što će se dogoditi unutar oktogona.

Linker
05. rujan 2024 10:20