UFC

UFC ubio Bellator u pojam još jednom sjajnom borbom za isti dan kad nastupa Cyborg

Dana White i Scott Coker
 screenshot/Youtube
Rat UFC-a i Bellatora za gledatelja na datum 25. siječnja iduće godine se nastavlja, a novi žestok potez povukao je UFC. S ciljem da Bellatoru oduzmu što više gledatelja priredbe na kojoj će debitirati Cris Cyborg, svoju su priredbu pojačali sjajnom borbom perolake kategorije između Josha Emmetta i Arnolda Allena.

Bellator je još prije dva mjeseca objavio kako će se veliki debi nastup Cris Cyborg u njihovoj promociji dogoditi 25. siječnja te da će se Brazilka tim putem boriti za titulu perolake kategorije protiv Julije Budd. Bit će to velika stvar za drugu najveću svjetsku MMA promociju i isti su se nadali kako bi tog datuma mogli imati MMA publiku "na svojoj strani".

Ipak, UFC je u međuvremenu svoj Fight Night 167 najavio za isti datum, a odabir Juniora Dos Santosa i Curtisa Blaydesa kao glavne borbe je dokaz da namjeravaju Bellatoru baciti rukavicu u lice i oduzeti im što više gledatelja. Nakon što su uslijedila ugovaranja borbe Frankieja Edgara protiv Coreya Sandhagena te Michaela Chiese protiv Rafaela Dos Anjosa bilo je jasno da se UFC više ne šali, a sad je na program došla još jedna sjajna borba. Dvoboj perolake kategorije odradit će Josh Emmett (15-2, 6-2 UFC) i Arnold Allen (15-1, 6-0 UFC).

Ova oba borca nalaze se na službenom poretku perolake kategorije. Emmett je na desetom mjestu koje je izborio svojim posljednjim nastupom, odnosno borbom u kojoj je nokautirao Mirsada Bektića. Tu pobjedu 34-godišnji član Teama Alpha Male povezao je na nokaut pobjedu protiv Michaela Johnsona. Što se tiče njegovog devet godina mlađeg britanskog protivnika, on je u UFC-u do sada neporažen. Posljednji nastup ubilježio je u srpnju na UFC 239, gdje je bio bolji od Gilberta Melendeza.

UFC Fight Night 167 na svom programu ima i borbu Darka Stošića protiv Jamahala Hilla tako da ne sumnjamo kako je UFC već pobijedio Bellator što se tiče gledatelja u regiji, a na istoj priredbi borit će se i Makedonac Alen Amedovski protiv Bevona Lewisa.

Linker
15. travanj 2024 12:21