UFC

UFC ugovorio dva sjajna meča: Ian Garry i Brendan Allen saznali su imena svojih protivnika

Ian Garry (lijevo) i Brendan Allen (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica perspektivnih UFC-ovih boraca nastavljaju svoj put ka vrhu svojih težinskih kategorija

UFC nas ove godine časti uistinu sjajnim mečevima, a jučer tijekom dana ugovorena su još dva jako zanimljiva meča. Ne radi se o borbama u kojima će sudjelovati borci iz samog vrha, ali čekaju nas dva vrlo interesantna obračuna.

Započet ćemo s borbom u velter kategoriji. Ian Garry (11-0-0) ugovorio je novi nastup nedugo nakon pobjede na UFC 285 eventu. Neporaženi Irac porazio je Kenana Songa nokautom u trećoj rundi, a odmah nakon borbe iskazao je želju da nastupi na UFC 287 eventu koji se sljedeći mjesec održava u Miamiju gdje Garry trenutno stanuje.

UFC mu tu želju ipak nije ispunio. Garry će svoj sljedeći nastup odraditi 13. svibnja (peti mjesec) na UFC Fight Night eventu kojem lokacija zasad nije određena. Garryjev protivnik bit će vjerojatno najteži do sada, a radi se o Danielu Rodriguezu (17-3-0).

36-godišnji Rodriguez vrlo je iskusan borac, a iza njega je devet UFC nastupa. Slaivo je u sedam navrata, a gubio je samo od Neila Magnyja i Nicolasa Dalbyja. Rodriguez u svom rezimeu ima pobjede nad borcima poputa Li Jinglianga, Kevina Leeja, Tima Meansa, Mikea Perryja itd.

Bitno je istaknuti da je Garry ponovno uparen s borcem koji preferira obračun u stojci. Mnogi će kritizirati UFC jer čuvaju Garryja od elitnih hrvača, ali promocija pažljivo gradi 25-godišnjeg Irca, zato što se radi o potencijalu za veliku zvijezdu.

Drugi sjajan meč dogovoren je u srednjoj kategoriji, a snage će odmjeriti Jack Hermansson (23-8-0) i Brendan Allen (21-5-0). Ovdje se radi o obračunu dvojice rangiranih boraca. Hermansson je deseti u poretku izazivača UFC-ove srednje kategorije, a Brendan Allen zauzima 12. mjesto i preko ‘‘Jokera‘‘ će pokušati ući u top 10.

Hermansson je posljednji nastup odradio u 12. mjesecu prošle godine i tehničkim nokautom u drugoj rundi izgubio je od Romana Dolidzea. Brendan Allen u nizu je od četiri uzastopne pobjede, a posljednju je upisao prošli mjesec. Allen je tada pomalo i senzacionalno porazio Andrea Muniza, a pobjeda je senzacionalna jer je Allen ‘‘submissionom‘‘ završio majstora partera kao što je Andre Muniz.

Hermansson i Allen borit će se 3. lipnja (šesti mjesec), a njihova borba bit će ujedno i glavna borba večeri na UFC-ovom eventu koji će se održati tog datuma.

Linker
24. travanj 2024 12:03