UFC

Ugovorena borba dva velteraška ratnika koja se čeka godinama

Carlos Condit
 screenshot/YouTube
Carlos Condit i Matt Brown trebali bi se boriti na UFC priredbi ugovorenoj za 30. siječnja

Nakon što je prvi put ugovorena 2013., a nakon toga još jednom i pet godina kasnije te je oba puta došlo do otkazivanja, borba dugogodišnjih UFC zvijezda, Carlosa Condita i Matta Browna, ugovorena je po treći put. Ova dva ratnika trebali bi se susresti na priredbi koju UFC planira za 30. siječnja, po svemu sudeći na Fight Islandu.

Carlos Condit (31-13, 8-9 UFC) bi se u tom slučaju vratio na Fight Island koji mu je trenutno u jako lijepoj svježoj uspomeni. Naime, prošlog je mjeseca tamo savladao Courta McGeeja čime je prekinuo niz od čak pet poraza. 36-godišnji bivši prvak dokazao je kako i dalje može biti atraktivan i zabavan borac, što mu je zapravo kroz cijelu karijeru glavna karakteristika. Sedam puta nagrađen je bonusom, a po mnogima je trebao postati i prvak, kad se u siječnju 2016. godine borio protiv Robbieja Lawlera. No, suci su tim putem presudili u korist prvaka.

Matt Brown (22-17, 15-11 UFC) je tri godine stariji od Condita, a posljednju je borbu imao u svibnju, kad je poražen od Miguela Baeze. Tim putem prekinut mu je niz od dvije pobjede. 2017. godine se čak bio umirovio, ali se krajem prošle ipak odlučio vratiti. Dugo godina bio je poznat kao borac izuzetno čvrste brade, no posljednja tri poraza doživio je nokautom, tako da mu se ta karakteristika teško više može pripisati. Tijekom UFC karijere zaradio je šest bonusa.

Iako o spomenutoj priredbi za sada nema puno informacija, iz riječi Dane Whitea se može pretpostaviti da će se održati na Fight Islandu. Naime, on je jučer upravo tu lokaciju spomenuo kao domaćina priredbe koju će 23. siječnja predvoditi Conor McGregor i Dustin Poirier. Prva UFC priredba u idućoj godini bit će Fight Night koji se održava 16. siječnja.

Linker
20. travanj 2024 08:12