UFC

Ugovorena prva UFC borba za 2020. godinu, nastupa najveći potencijal lake kategorije

Nasrat Haqparast i Firas Zahabi
 Instagram
Službeno je potvrđena prva UFC borba za 2020. godinu. Ona će se naći na programu koji će se održati 18. siječnja (vjerojatno UFC 246), a sastat će se dva borca lake kategorije. Najveći potencijal iste, Nasrat Haqparast, borit će se protiv Drewa Dobera.

24-godišnji Haqparast (12-1, 3-1 UFC) borac je koji dolazi iz Tristar Gyma u Kanadi, a podatak kako s njim na svaku borbu, uz trenera Firasa Zahabija, putuje i Georges St-Pierre najbolji je dokaz koliko vodstvo jedne od najvećih svjetskih dvorana vjeruje u njega. Nakon što se u svom UFC debiju nije dokazao (poraz od Marcina Helda kao zamjenski borac), Nasrat je kroz iduće tri borbe potvrdio ogroman potencijal. Savladao je Marca Diakiesea, Thibaulta Goutija i Joaquima Silvu, gdje je posebno impresivan bio u posljednje spomenutoj borbi. Postao je prvi borac koji je nokautirao opasnog Brazilca.

Svoju četvrtu pobjedu u nizu tražit će protiv borca koji se već više puta iskazao kao ozbiljan ispit svakome tko stane preko puta njega. Drew Dober (21-9, 7-5 UFC) iza sebe ima već podosta iskustva, a i trenutno se nalazi u formi karijere, ako ćemo gledati na to da je slavio u četiri od posljednjih pet UFC borbi. Posebno je dobar na nogama, što je zapravo najjača karakteristika i kod Haqparasta, tako da bi ovo svakako trebala biti vrlo uzbudljiva i neizvjesna borba.

Kao datum je naveden 18. siječanj, a radi se o istom onom datumu za koji je svoj povratak najavio Conor McGregor. Prema tome se lako dolazi do zaključka kako bi to trebala biti UFC 246 priredba u Las Vegasu.

Linker
20. travanj 2024 07:43