UFC

Umar Nurmagomedov prokomentirao Khabibovo povlačenje: ‘On se nikad neće u potpunosti povući‘

Umar Nurmagomedov i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (umar Nurmagomedov)
26-godišnji bratić Khabiba Nurmagomedova detaljnije je pojasnio kakvu pauzu uzima Khabib

Proteklih nekoliko godina, dagestanski borac preuzimaju primat u mnogim težinskim kategorijama, a sjajne nastupe pružaju u najvećim MMA organizacijama. Mnogi od tih boraca izdanci su Abdulmanapa Nurmagomedova, pokojnog oca Khabiba Nurmagomedova.

Khabib se iz sporta povukao neporažen, kao UFC-ov prvak s omjerom pobjeda i poraza 29-0, a brzo ga je Islam Makhachev naslijedio na vrhu UFC-ove lake kategorije. Usman Nurmagomedov preuzeo je dominaciju u Bellatorovoj lakoj kategoriji, a na scenu se probija i Umar Nurmagomedov.

Upravo 26-godišnji Umar (15-0) večeras nastupa u sklopu UFC Fight Night 217 eventa, a protivnik će mu biti uvijek opasni Raoni Barcelos (17-3-0). 11-rangirani izazivač bantam kategorije, Umar Nurmagomedov, morat će oprezno pristupiti toj borbi, jer Barcelos je iskusan i neugodan protivnik, a trenutno nije niti rangiran. Umar bi se porazom udaljio od ulaska u top 10 i borbi mora pristupiti maksimalno ozbiljno.

Ono što Umaru donekle ne ide u prilog jest činjenica da mu bratić Khabib neće biti u kutu. Khabib se početkom ove kalendarske godine odlučio u potpunosti povući iz sporta, a privremenu pauzu uzeo je kako bi se što više posvetio obitelji.

Puno se Khabib davao u pripreme svojih rođaka i bliskih prijatelja, a unatoč tome što on sam više nije nastupao, gotovo cijelu godinu provodio je na putovanjima, u kutu boraca i u trening kampovima. Sada je odlučio uzeti pauzu neodređenog trajanja i svi borci kojima je dosad redovno bio u kutu, morat će dalje krenuti bez njega.

Umar je na konferenciji za medije pojasnio da se Khabib ipak neće baš posve povući, nego jednostavno neće toliko aktivno sudjelovati u pripremama i samim mečevima.

‘‘On je moj brat i nikad se neće u potpunosti maknuti od svega. Ja sam ga zvao na telefon, pričali smo o borbi, o skidanju kilaže. Khabib je jednostavno htio smanjiti sva ta putovanja. Kad se vratim kući (u Dagestan), zajedno ćemo trenirati. On stalno trenira i ne može prestati s tim.‘‘, rekao je Umar, a zatim je dodao.

‘‘Naravno da je motivacija velika kad je on (Khabib) u blizin. Ali ako sam naporno trenirao, odradio dobar kamp i spreman sam za meč, ništa od tog nije važno. Na kraju krajeva, sami ulazite u kavez.‘‘, dodao je Khabibov bratić.

Umaru mnogi predviđaju da će dogurati do samog vrha UFC-ove bantam kategorije. Umar je na konferenciji za medije istaknuo da ove godine planira odraditi tri ili četiri borbe i vjeruje da će dogurati do statusa prvog izazivača, a meč za titulu nada odraditi sljedeće godine.

Prije svega, morat će pobijediti Raonija Barcelosa, a njihov meč prvi je na rasporedu ‘‘main carda‘‘ koji starta od 1:00h ujutro.

Linker
15. travanj 2024 10:00