UFC

Uoči UFC-a 241 Stipe Miočić se osvrnuo na svoje najteže protivnike u Octagonu

Francis Ngannou i Stipe Miočić
Još mjesec dana je preostalo do UFC 241 priredbe na kojoj će Stipe Miočić 17. kolovoza u Anaheimu revanširati protiv prvaka teške kategorije Daniela Cormiera i pokušati vratiti pojas u svoje vlasništvo.

Kada je Cormier na UFC 226 priredbi u srpnju prošle godine porazio Miočića nije mu samo preoteo titulu već je također prekinuo njegov rekordni niz obrana. "Vatrogasac" je u tom trenutku iza sebe imao čak tri uzastopne obrane pojasa što ga čini najuspješnijim prvakom teške kategorije u povijesti UFC-a.

Uključujući obrane naslova protiv Alistaira Overeema, Juniora dos Santosa i Francisa Ngannoua, borac iz Clevelanda se u karijeri petnaest puta borio u UFC-u. Uoči velikog revanša Miočić se u intervjuu s reporterom Schmoom osvrnuo na svoje najteže ispite u Octagonu.

"Iskreno, svi su bili teški protivnici. Naravno, borba protiv Ngannoua je bila teška. On je čvrst tip i udara jako. Prva borba s JDS-om je bila teška. A i u drugoj kada mi je udarao noge. Mark Hunt... svi oni udaraju snažno. To je teška kategorija i bilo što se može dogoditi."

Ako u Anaheimu vrati pojas Miočića u idućem nastupu vjerojatno očekuje revanš protiv Francisa Ngannoua koji je sjajnim nizom od tri pobjede nokautom vjerojatno osigurao status prvog izazivača. Miočić u uzvratu očekuje bolju verziju Kamerunca, ali sada je fokusiran isključivo na Cormiera.

"Ngannou će definitivno biti bolji u revanšu. Ali jedino do čega mi je u ovom trenutku stalo je 17. kolovoz i Daniel Cormier. Moje oči su na njemu i ne razmišljam o ničem drugom."

"DC" je Miočiću nanio najteži poraz karijere nokautiravši ga već u prvoj rundi i borac hrvatskih korijena je uvjeren kako je to rezultat njegove pogreške. A što onda sprema Cormieru za revanš?

"Oh, vidjet ćete. Vidjet ćete. Poslat ću ga u mirovinu", zaključio je Miočić.

Linker
25. travanj 2024 21:57