UFC

Upitna peta ovogodišnja borba Donalda Cerronea

Ferguson vs. Cerrone
 screenshot/Youtube
Iako je Donald Cerrone otvoreno izrazio želju da odradi i petu borbu u 2019. godini, pitanje je koliko je to izvedivo. Naime, nakon poraza od Justina Gaethjea izreknuta mu je medicinska suspenzija u trajanju od 90 dana.

"Volio bih se boriti u prosincu. Zapravo, volio bih se boriti idući vikend, no nokautiran sam pa moram čekati dva ili tri mjeseca. Ali, uspijemo već to stisnuti da budem spreman u prosincu", izjavio je Donald Cerrone nakon poraza od Justina Gaethjea, kojeg je doživio prošlog vikenda u kanadskom Vancouveru.

Prema tome, Kauboj se u kavez nadao vratiti za jedan od posljednjih evenata ove godine. No, nakon što su izražene medicinske suspenzije, to je sad dovedeno u pitanje. Naime, Cerroneu je izrečeno 90 dana bez kontakta i nastupa. To je inače najčešća suspenzija u situaciji kad je borac doživio nokaut. Za ovo prvo možemo biti sigurni kako se Cerrone neće pridržavati, no da bi mu bio dozvoljen raniji nastup morat će odraditi kompletan liječnički pregled te dobiti službenu dozvolu liječnika.

Kako se priredba u Vancouveru održava 14. rujna, ukoliko odradi cijelu suspenziju ne bi imao puno izbora gdje odraditi borbu. Naime, UFC 245 se održava 14. prosinca i tu bi UFC možda mogao "stisnuti", ako želi Kauboja na tom programu, no teško je trenutno zaključiti hoće li ići na takav rizik. Posljednja priredba ove godine održava se tjedan dana iza spomenute, odnosno 21. prosinca. Mjesto održavanja je Busan u Južnoj Koreji, što sigurno nije privlačna lokacija borcima iz SAD-a. Osim toga, gotovo je sigurno kako će u glavnoj borbi nastupiti Chan Sung Jung.

No, Cerroneu nije strano putovanje na razne teritorije pa se tako može pohvaliti nastupima u državama poput Singapura ili Poljske. Znajući kako je njemu prije svega bitno nastupiti, on bi vjerojatno bio spreman prihvatiti i sunaslovnu borbu priredbe u Busanu. No, za pretpostaviti je kako će ga UFC ipak čuvati za siječanj 2020. godine. Inače, Cerrone je pet nastupa u jednoj kalendarskoj godini upisao već 2011. godine, dok se po četiri puta borio u 2014., 2015. i 2016. godini.

Linker
10. svibanj 2024 22:53