UFC

Uriah Hall cilja na sam vrh: ‘Moj stil borbe savršen je za meč protiv Adesanyje‘

Uriah Hall
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Borac rodom s Jamajke također se osvrnuo na komentare svog protivnika Seana Stricklanda

Samozatajni Uriah Hall pomalo je u sjeni svog protivnika Seana Stricklanda kada je interes medija u pitanju. Međutim, dobio je i on svojih 20-ak minuta u sklopu takozvanog ''Dana za medije'' koji UFC uvijek organizira. Osmorangirani borac srednje kategorije nije bio naročito oduševljen idejom da se bori protiv borca koji je tri mjesta ispod njega, no spreman je za borbu kojom traži petu pobjedu u nizu.

''Pokušavao sam dobiti protivnika iz Top 5, no previše je politike u ovom sportu. Tako je, kako je, moram ovo odraditi. Moguće da je većina boraca već imala protivnike, a Strickland je jedini koji je preostao. Na papiru nema baš smisla da se borim s borcem lošije rangiranim od mene, no takav je biznis.'', rekao je Hall okupljenim medijskim predstavnicima.

''Prime Time'' zadnji puta nastupio je u travnju na UFC 261 priredbi kada je savladao Chrisa Weidmana. Do pobjede je došao nakon što je blokirao kick protivnika koji je zatim doživio teški prijelom noge. Brojne su kritike da Hall ne bi tu borbu trebao računati kao pobjedu, no on se ne slaže.

''Sranja se događaju. Bila je to nesreća. Međutim, blokirao sam taj udarac perfektno, naučen sam blokirati kick. On je bacio taj udarac svom snagom. Loše sam se osjećao nakon te borbe. Htio sam šansu za pobijediti ga jer je on prvi čovjek koji me pobijedio i stoga je ponešto emocija bilo uključeno u tu borbu.'', dodao je Hall.

Sean Strickland i Uriah Hall nekoć su i trenirali zajedno, a Strickland je u svom obraćanju medijima dao vrlo zanimljiv opis Uriaha Halla (više o tome možete pročitati na LINKU). Hall je svjestan kako će Strickland vjerojatno pričati i u kavezu, no dobro je upoznat s takvim stvarima.

''To je Sean. On govori čudne stvari koje nemaju apsolutno nikakvog smisla. Koji ku**c ti govoriš? Na kojem planetu živiš? No znate što, to je jednostavno on. Njegov stil je takav i ljudi to vole. Ključni faktori su da ostanem miran i sabran te napravim ono što trebam da završim tipa poput njega. No da, nemam pojma o čemu on priča'', nejasne su Uriah Hallu prozivke od strane Seana Stricklanda.

36-godišnji Hall pobjedom bi definitivno zaslužio priliku za protivnika koji je iznad njega na ljestvici srednje kategorije. Međutim, on se ne planira tu zaustaviti. Uriah se nada postati prvakom.

''Veselim se borbi protiv prvaka (Israela Adesanyje). Nemam ništa loše za reći o njemu, uzbuđen sam jer se on odjednom pojavio u UFC-u, a njegov stil je uzbudljiv. Mislim kako je moj stil savršen za uparivanje s njime. Ipak, nekoliko je tipova ispred mene i moram ih savladati. Ipak, motivacija je tu zato što volim taj njegov stil borbe. Ponavljam, nemam ništa loše za reći o njemu, on je prvak. On je odradio svoj posao, a ja jednostavno želim svoju priliku. Ništa više od toga.''

Kompletan Hallov intervju za medije možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 07:44