UFC

Usman protiv Covingtona na UFC 244 u Madison Square Gardenu

Usman vs. Covington
 Instagram
UFC 244 priredba, koja se 2. studenog održava u njujorškom Madison Square, trebala bi u svom 'main eventu' imati borbu za naslov UFC prvaka velter kategorije između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona.

O ovoj borbi se glasno govori još od 3. kolovoza, kad je Covington uvjerljivo savladao Robbieja Lawlera. Već tad su ova dva borca spojili u studiju ESPN-a, gdje su odradili glasnu raspravu. Reakcija medija i fanova bila je takva da je UFC zaključio kako njih dvojicu obavezno treba upariti u iduću borbu za UFC titulu. Odmah se počeo spominjati Madison Square Garden, no nije bilo sigurno hoće li Usman do tada završiti svoj oporavak i biti spreman.

Sad je brazilski Globo došao do informacije kako je borba dogovorena. I to upravo za veliku priredbu koja će se održati u najpoznatijoj svjetskoj sportskoj dvorani. UFC u New York uvijek pokušava dovesti nekoliko borbi za titulu, no nema sumnja kako će ova dobiti mjesto glavne borbe. Druga bi mogla biti ona za titulu perolake kategorije između Maxa Hollowaya i Alexandra Volkanovskog, odnosno o tome se glasno govori u MMA kuloarima.

Ovo bi trebao biti jako zanimljiv duel s promotivne, ali i sa sportske strane. Prije svega jer su obojica borci vrlo sličnog stila. Eksplozivni hrvači visokog tempa i sjajne kondicije. Obojica iza sebe imaju omjer 15-1, uz deset pobjeda u UFC-u. Jedino što je Covington svoj jedini poraz doživio u Octagonu, dok se Usmanu to dogodilo prije nego je postao dio UFC-a. Čeka se još službena potvrda UFC-a i promocija će moći krenuti u promociju ove borbe.

Linker
23. travanj 2024 02:54