UFC

Usman smatra da Masvidal ne zaslužuje napad na titulu: 'Nije pobijedio nikoga bitnog'

Kamaru Usman
 Instagram
Kamaru Usman oporavlja se od ozljeda dobivenih u velikoj pobjedi protiv Colbyja Covingtona te razmišlja o tome tko bi mu mogao biti idući izazivač. Na toj poziciji ne vidi Jorgea Masvidala.

Očito je kako Jorge Masvidal trenutno najbolje kotira po pitanju idućeg izazivača za titulu UFC-ove velter kategorije. Tri pobjede u nizu na vrlo efektan način, ali i sve što je radio usporedno uz to, stvorili su od Masvidala jednu od najvećih trenutnih zvijezda. Nakon što se godinama borio u sjeni nekih drugih, prepoznao je trenutak, poklopile su mu se okolnosti i tu je gdje se sada nalazi te planira to što bolje iskoristiti.

Ipak, Kamaru Usman ne smatra kako Masvidal zaslužuje poziciju izazivača, unatoč tome što ga ljestvice svrstavaju na treće mjesto službenog rankinga, iza Woodleya i Covingtona. Nedavno je malo nespretno reagirao na spomen 'Gamebreda', na što je ovaj izjavio kako se Usman pravi da ne zna tko je on. Prvak je sad objasnio kako to nije situacija, nego da je samo htio time izraziti svoje mišljenje po pitanju izazivača.

"On me je krivo shvatio. Dobro ja znam tko je on i cijenim što je napravio. Ja nisam 'hejter' ni u kom obliku i svakome ću iskazati poštovanje za ono tko je i što je. No, kada mi spomenu Jorgea Masvidala kao idućeg izazivača, naravno da ću čuđenju pitati tko. Ima ovdje u kategoriji momaka koji to zaslužuju puno više od njega. Masvidal nije pobijedio nikoga iz Top 6 ove kategorije. Ja osobno sam pobijedio njih pet. Želite li mi reći da Georges St-Pierre da se sada vrati ne bi trebao dobiti priliku prije Masvidala?", rekao je u razgovoru za MMA Fighting.

Kad se pogleda s druge strane, Usman je uistinu pobijedio pet od šest prvoplasiranih boraca. Jedini kojeg nije je, zanimljivo, upravo Jorge Masvidal.

Linker
03. svibanj 2024 17:30