UFC

Usman ukazao na možda i najveći problem velter kategorije: ‘To je smijurija!‘

Kamaru Usman
 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Prvak, iz perspektive nekoga tko traži motivaciju, baš i nije zadovoljan onime što se nudi

Pogledamo li u ovim trenucima UFC-ov ranking u velter kategoriji, primijetit ćemo da je aktualni prvak Kamaru Usman u dosadašnjoj karijeri već upisao pobjede nad četiri najbolje rangirana izazivača.

A pobijedi li ovog vikenda u revanšu Jorgea Masvidala, Usman bi mogao za novog protivnika ponovno imati borca kojeg je već jednom uspješno svladao - Colbyja Covingtona. Pa koliko je zapravo u jednoj takvoj situaciju Kamaruu teško pronaći motivaciju i postoje li na UFC-ovom rosteru imena koja bi mu u budućnosti predstavljala atraktivan izazov?

"Za ovu sam borbu motiviran, ali nakon iste ćemo morati dobro pogledati i vidjeti što je još ostalo za mene. Jer to nisu ovi likovi. Hoće li se tu raditi o nekakvom transferu i bavljenju nečim drugim ili ću se morati jednostavno od svega povući... Nikad se ne zna", rekao je Usman u intervjuu za MMA Fighting.

Navodno bi, barem tako tvrdi Dana White, Covington trebao dočekati uspješnijeg od Usmana i Masvidala, ali aktualni prvak kao da se pita - ima li to sve smisla? U istom razgovoru Usman je ukazao i na jedan od glavnih problema velter kategorije, onaj po kojem ispada da se nitko od izazivača ne želi međusobno boriti, već svi čekaju na meč s prvakom.

"Svi ti likovi mi moraju pokazati nešto, dati mi do znanja, utjerati mi nekakav strah u kosti... Jer, realno, u ovim mi trenucima baš i nemaju puno toga za ponuditi. Daleko sam ispred svih. Druga stvar, poprilično frustrirajuća, je ta da se oni ne žele međusobno boriti. Pa kako to da je prvak najaktivniji lik u kategoriji? To je, ako mene pitate, smijurija. Covingtona ponude Masvidalu, on to odbije. Edwardsa ponude Covingtonu, on odbije. (Khamzata) Chimaeva ponude (Stephenu) Thompsonu i on ga odbije. Ne žele se boriti međusobno, ali zato čekaju da prvak okrene njihov broj i kaže: 'OK, slobodno možeš doći i zaraditi nešto novca'. Pa valjda netko od njih mora odraditi nešto i impresionirati me svojim nastupom. Takve stvari me motiviraju", zaključio je Usman.

UFC-ova velter kategorija

Prvak: Kamaru Usman

Izazivači:

1. Colby Covington
2. Gilbert Burns
3. Leon Edwards
4. Jorge Masvidal
5. Stephen Thompson

Linker
21. travanj 2024 08:53