UFC

Ususret obračunu s Al Iaquintom ovog vikenda, Perry najavio mogući prelazak u laku kategoriju!

Perry vs. Al Iaquinta
 Ilustracija
U jednom trenutku je javnost vjerovala da bi Mike Perry mogao biti sljedeća velika stvar u UFC-ovom velter kategoriji. Čak je i legendarna dvorana Jackson-Wink izabrala njega, a ne Donalda Cerronea uoči njihovog međusobnog dvoboja. No, danas je "Platinum" borac koji ima dva poraza u nizu i pet u posljednjih sedam nastupa. To ga je natjeralo da ozbiljno razmisli o prelasku u nižu kategoriju do 70 kilograma.

Nakon što je izgubio u posljednja dva meča od Geoffa Neala i Vecentea Luquea, Perry je iznenadio javnost ustvrdivši da ozbiljno razmišlja o prelasku u nižu kategoriju. To je potvrdio govoreći u emisiji na ESPN-u Ariela Helwanija.

"Sada ću najprije zdrobiti Al Iaquintu ovog vikenda, a onda ćemo ragovarati o prelasku u kategoriju do 70 kilograma. Ali iskreno, ja nisam siguran da mogu spustiti na tu kilažu, jednostavno sumnjam u to. Prevelik sam. Jednom kada razbijem Al Iaquintu, možemo se okrenuti meču protiv Khabiba Nurmagomedova. Jer je moj 'grappling' apsolutni vrh!", izjavio je "Platinum".

Upitan zašto bi uopće razmišljao o prelasku u nižu kategoriju kada njegova veličina nije problem i bez ikakve sumnje može parirati drugim velterašima, Perry odgovara:

"Radi toga što bi u toj kategoriji bio bolji, ako bi mogao to napraviti na ispravan i zdrav način. A ja se ponašam upravo suprotno, što je prilično smiješno. Uvijek sam u odličnoj formi, neovisno o bilo čemu. Ali nekada me muče neke ozljedice i bolovi. Nekada ostanem bez daha."

"Neki će možda zaključiti da nemam kondicije, ali ja sam u sjajnoj formi. Kondicijska priprema je u glavi, moraš dobro poznavati svoje tijelo, moraš znati koliko još snage imaš. Ne možeš uvijek ići 100 posto", zaključuje.

28-godišnji Perry u profesionalnoj karijeri ima 13 pobjeda i 6 poraza. U UFC-u je polovičan, na šest slavlja i šest posrtaja za sada. S bivšim izazivačem Al Iaquintom će se sučeliti u 'grappling' dvoboju na Submission Underground 11 priredbi u američkom Portlandu. Event je na rasporedu 23. veljače, a očito ćemo nakon toga saznati u kojoj ćemo kategoriji pratiti Perryja u nastavku UFC karijere.

Linker
05. svibanj 2024 01:58