UFC

‘Uzbuđen sam zbog toga što će me gađati bocama. Jedva čekam da uzmem pojas, uđem u avion i odem kući‘

Steve Erceg

 Screenshot/Instagram (Steve Erceg)
Pred Steveom Ercegom najvažniji je meč u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri

Predstojeći vikend donosi nam UFC 301 priredbu koju će predvoditi okršaj Alexandrea Pantoje (27-5) i Stevea Ercega (12-1) za pojas muha kategorije. Kako se bliži dan borbe, tako se intenziviraju i medijski nastupi obaju glavnih aktera, pa je tako australski borac hrvatskih korijena dao je intervju za Submission Radio i govorio o svemu što ga čeka na "vrućem" gostujućem terenu u Farmasi Areni (Rio de Janeiro)

"Iskreno sam uzbuđen zbog prilike da viču na mene i gađaju me bocama. Mislim da će biti vrlo uzbudljivo, jedva čekam da uzmem pojas, uđem u avion i odem kući. Mnogo ljudi me podupire već dugo vremena i definitivno želim donijeti pojas u Perth, te im dati nešto za što mogu navijati kod kuće", rekao je 27-godišnji borac pa se prisjetio "poziva koji se ne odbija", kada mu je iz UFC-a stigla ponuda da se bori za naslov "flyweighta":

"Kada sam primio poziv, sjedio sam za kuhinjskim stolom i jeo hranu iz KFC-a. Moja prva reakcija je bila, smijeh, iz dva razloga; jedan je bio što je moj tata nekako predvidio da bih mogao dobiti poziv od nekoga, a ja sam ga nazvao idiotom, pa mislim da mu vjerojatno dugujem ispriku, a drugi taj što nisam znao trebao li prestati jesti KFC. Na kraju sam ipak odlučio završiti s tim.

Usporedio je, potom, "Astroboy" svoje borilačke karakteristike s Pantojinima.

"Definitivno smatram da sam ‘čišći‘ borac od njega, mislim da pronalazim bolje kutove i bolje koristim distancu, jednostavno imam bolji set vještina. On udara vrlo jako i ima dobru bradu, kretat će se prema naprijed i htjeti mi biti pred licem, ali to je teško za svakoga tko se bori sa mnom. Smatram da ću ga moći držati na distancu i pogađati ga od tamo", zaključio je trenutno desetoplasirani borac UFC-ove muha divizije.

Linker
12. lipanj 2024 21:27