UFC

Vaga pokazivala krivo: Obrat na vaganju za UFC u Sao Paulu

Tracy Cortez
 Ilustracija (Instagram)
Stižu nam dobre vijesti iz dalekog Brazila gdje će se noćas održati nova UFC-ova priredba iz Fight Night serije. Umjesto triju borkinja koje nisu prošle vagu, na koncu ispada da je tek zamjenska borkinja Isabella De Padua pala na službenom vaganju, dok su Tracy Cortez i Vanessa Melo zapravo zadovoljile gornju granicu svoje kategorije. O čemu se radi?

Nakon što smo izvijestili o drami na službenoj vagi za Fight Night event u Sao Paulu, Brazilska Komisija koja nadzire event se oglasila preko uglednih portala te su potvrdili da je bilo tehničkih problema s vagom koja nije bila dobro "tarirana". Radi tog razloga niti Cortez, niti Melo, nisu pale, nego su zapravo prošle službenu vagu.

Podsjetimo kako su obje promašile gornju granicu svoje kategorije za otprilike 200 grama. Komisija je ipak odlučila da će dopustiti mečeve, ali da će dvije borkinje ostati bez postotka svog honorara. To se sada ipak neće dogoditi, nego će bez ikakvih ograda nastupiti noćas u svojim dvobojima.

I dalje nije jasno što će se dogoditi s De Paudom, koja je vagu pala za gotovo dva kilograma. Ona se treba sučeliti s Ariane Lipski u jednom od uvodnih dvoboja večeri.

Priredbu predvode dvobojem u poluteškoj kategoriji Jan Blachowicz i Rondaldo "Jacare" Souza. Oni u petak nisu imali nikakvih problema zadovoljiti gornju granicu divizije koja iznosi 93.5 kilograma.

Linker
19. travanj 2024 21:15