UFC

Valentina Shevchenko prokomentirala svoj fantastični UFC 238 nokaut

Jessica Eye i Valentina Shevchenko
Valentina Shevchenko u prvi trenutak nije znala koliko je dobro pogodila Jessicu Eye svojim stražnjim high kickom. Nakon spomenute UFC 238 borbe, prokomentirala je taj udarac i trenutak kad je shvatila što je njime napravila.

Mnogi su udarac kojim je Valentina Shevchenko savladala Jessicu Eye prozvali najboljim nokautom u povijesti ženskog MMA-a. Kirgistanka je udarac izvrsno odmjerila i plasirala, a način na koji je Jessice Eye pala je dodatno djelovao na cijeli dojam. Zanimljivo je bilo čuti kako je cijelu situaciju proživjela sama autorica tog poteza, kojim je uspješno odradila svoju prvu obranu titule ženske UFC muha kategorije.

"Nisam znala koliko dobro sam pogodila taj udarac. Sudac je prekinuo borbu i otišla sam u svoj kut, a onda sam vidjela kako se ona ne ustaje. Tada kreneš razmišljati i u prvi trenutak nije niti malo lako. Ovo je sport, ovo je MMA i mi treniramo da bismo bili sposobni napraviti tako nešto. Ukoliko ne radiš ovakve nokaute, primit ćeš ga. Nitko to ne želi i upravo zato pokušavamo u svemu biti bolji od protivnika. Svatko tko uđe u Octagon zna što ga tamo čeka i mora biti spreman na sve", prokomentirala je Valentina na konferenciji za medije ono što je napravila, uz vrlo zanimljivo razmišljanje o cijeloj filozofiji sporta.

Na svoju prvu obranu titule čekala je šest mjeseci. Ipak, to ne treba čuditi nakon pet teških rundi borbe protiv Joanne Jedrzejczyk. Sad je posao odradila puno lakše, prošla je bez ozljeda i nema sumnje kako se uskoro želi boriti opet.

"Odmorit ću otprilike tjedan dana, a onda ću se vratiti treningu jer ja nikad ne mirujem. Naravno da sam spreman ući u novi kamp i pripremiti se za novu borbu. Mislim kako ću se ponovno boriti za tri ili četiri mjeseca, to bi bilo sjajno."

Glavna kandidatkinja za njenu iduću protivnicu ja Katlyn Chookagian, koja je također nastupila u subotu. U prvoj borbi cijelog programa, sudačkom odlukom nakon tri runde savladala je Joanne Calderwood.

Linker
24. travanj 2024 14:17