UFC

‘Već neko vrijeme analiziram njegov stil. Na vrhu je, ima visok borilački IQ i vrijedi ga pobliže pogledati‘

Alex Pereira

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
Carlos Ulberg vjeruje da će u skorijoj budućnosti dobiti priliku za napad na pojas u Pereirinom vlasništvu

Carlos Ulberg (10-1), trenutačno desetoplasirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije, komentirao je situaciju u diviziji u kojoj se natječe i istovremeno najavio napad na pojas aktualnog prvaka Alexa Pereiru.

U glavnoj borbi večeri nedavne UFC 307 priredbe u Salt Lake Cityju Alex Pereira pobijedio je Khalila Rountreeja Jr.-a tehničkim nokautom u četvrtoj rundi i tako po treći put u ovoj godini obranio naslov prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Brazilac i Amerikanac isporučili su sjajnu borbu u kojoj je "The War Horse" dobro stajao tijekom prve dvije runde, no u nastavku je "Poatan" podigao tempo i na koncu slavio na poprilično brutalan način.

"Kladio sam se na Rountreeja. Prognozirao sam da će Rountree dobro proći jer se bori prilično eksplozivno, što je Alexu Pereiri možda dalo povoda za razmišljanje. Ali kako su runde odmicale, Pereira se vratio u igru, ostao pri svojoj strategiji, iscrpio ga i upotrijebio svoj eksplozivan stil protiv njega", rekao je Ulberg u razgovoru za Sky Sports New Zealand pa govorio o "Poatanu":

"Već neko vrijeme analiziram Pereirin stil. On je sada na vrhu, on je glavni i definitivno netko koga svi prate. Znajući da ima visok borilački IQ, vrijedi sjesti i pobliže pogledati njegove akcije u oktogonu. Penjem se prema vrhu i uskoro ću dobiti svoju priliku".

Ono što Ulbergu prvo slijedi jest borba s Volkanom Oezdemirom na UFC Fight Night priredbi koja je na rasporedu 23. studenog i koju će predvoditi obračun bantam divizije između Petra Yana i Deveisona Figueireda.

"Kada porazim Oezdemira, što će očito biti težak zadatak, stavit ću se u poziciju u kojoj mogu početi pokušavati postati prvak u poluteškoj kategoriji. Nedavno smo vidjeli da se osmi izazivač borio za pojas u poluteškoj kategoriji, tako da će svatko od nas biti spreman za to", zaključio je Ulberg.

Linker
14. listopad 2024 17:47